Poczuj na nowo sensualność, przeżyj raz jeszcze romans i dramat Nowego oblicza Greya, chłonąc myśli, refleksje i marzenia Christiana Greya
EL James powraca do zmysłowej serii Pięćdziesiąt twarzy Greya, historii miłosnej, która podbiła serca milionów czytelniczek na całym świecie.
Serdecznie zapraszamy na ślub dekady: Christian Grey uczyni Anastasię Steele swoją żoną. Tylko czy na pewno jest dobrym materiałem na męża? Ojciec Christiana ma co do tego wątpliwości, brat chce zorganizować niezapomniany wieczór kawalerski, a narzeczona wciąż nie przyrzekła mu posłuszeństwa...
Małżeństwo niesie też ze sobą pewne wyzwania. Namiętność, która połączyła kochanków, płonie coraz mocniej - mocniej niż kiedykolwiek - a wyzywająca Ana wciąż budzi najmroczniejsze lęki Christiana, wystawiając na próbę jego potrzebę kontroli. A ponieważ dawne napięcia i urazy zagrażają im obojgu, jeden błąd może ich rozdzielić.
Czy Christian zdoła przezwyciężyć koszmary z dzieciństwa, zapomnieć o zgubnej młodości i się ocalić? A gdy już odkryje prawdę o swoim pochodzenia, czy uda mu się znaleźć przebaczenie i zaakceptować bezwarunkową miłość Any?
Czy Christian będzie wreszcie wyzwolony?
Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2022-09-14
Czyta:
Tytuł oryginału: Freed
Ale fajnie było przeżyć podróż do przeszłości. Z wielkim sentymentem wspominam całą tę historię. Wiele w tej części było wyjaśnionych kwestii, np. jak wyglądał wieczór kawalerski Christiana czy co faktycznie wydarzyło się między Panem Szarym a Panią Robinson po tym, jak Anna zrzuciła bombę wodorową na swojego męża (ci, co czytali poprzednie części zapewne wiedzą o co kaman)
Co tu może lekko irytować i przyprawiać o mdłości? Na pewno to, że główny bohater jest nieziemsko zakochany i wpatrzony w Anastasię jak w obrazek. Powtarza non stop - cytuję: ,,Moja żona, moja miłość, moje życie". Gdyby pozbyć się tych powtórzeń, to pewnie książka by straciła gdzieś z 200 stron:D (a przypominam ma ich prawie 1000!)
Ale pomijając te lukrowane życie, przesłodzone zwroty, dużo scen miłosnych w pokoju zabaw i nie tylko, to pamiętajmy, że w tej części też dużo się dzieje i jest akcja: mamy pościg, porwanie, sabotaż i odkrycie prawdy o strasznej przeszłości głównego bohatera.
Podsumowując, pomimo, iż znam całą historię z perspektywy Anny, z chęcią chwyciłam za tę książkę. Dla mnie nie był to stracony czas. Polecam całą serię i daję mocne 7/10 (ze względu na ten sentyment).
Książka wtórna, bzdurna, bezsensowna i niepotrzebna. Autorka powinna zakończyć swoje dzieło na pierwotnej trylogii, a nie powielać tego samego tylko innymi słowami. Grube tomiszcze bez jakiejkolwiek treści nie jest w stanie obronić się czymkolwiek. Upstrzone zapychaczami w postaci maili, raportów z katastrof i tym podobnych głupot. Szkoda czasu.
Przeczytane:2021-11-14,
Cześć książkoholicy 🎶❣️
"Wyzwolony" to trzecia część trylogii widzianej oczami Christiana Greya. Jest to także niezła cegiełka, ale jak książka jest dobra to może być obszerną prawda? I tak właśnie jest z tą książką. Uwielbiam całą serię o tym apodyktycznym mężczyźnie. Czuję też do niej pewien sentyment, gdyż to właśnie o serii o Christianie Greyu zaczęła się moja przygoda z erotykami czy też mocniejszymi romansami. Ta seria na zawsze będzie w moim serduchu. Miałam straszne opory aby sięgnąć po wyzwolonego, ponieważ z jednej strony bardzo chciałam poznać to co czuł bohater, chciałam przeżyć tę sytuację jeszcze raz z jego perspektywy, ale z drugiej strony bardzo, bardzooooo nie chciałam kończyć tej serii i tak odwlekałam. Ale cóż....... Dokonało się ..... Skończyłam i jestem mega szczęśliwa 😁 choć także smutna, że już koniec i się nie spotkam więcej z tymi bohaterami, chyba, że w rereadzie.
Ta część jak i pozostałe ogromnie mi się podobała. Troszkę wywołała uśmiechu, a troszkę podnosiła ciśnienie we krwi mimo iż człowiek wiedział jak dane sytuację się skończą. Ja jestem zdecydowanie na tak i polecam ogromnie.