Porywająca opowieść o niezwykłej miłości i wielkiej przygodzie, która na zawsze odmieniła życie wszystkich bohaterów. Jacob Jankowski to żywiołowy student weterynarii, jego świat przewartościowuje wiadomość o śmierci rodziców. Pod wpływem impulsu rzuca studia i przyłącza się do wędrownego cyrku, który staje się dla niego zarówno zbawieniem, jak i piekłem na ziemi. Z determinacją próbuje odnaleźć się w tym pełnym skrajnych emocji świecie, sytuację komplikuje jednak uczucie do pięknej Marleny, żony charyzmatycznego tresera Augusta.
Woda dla słoni to mądra, wzruszająca i zabawna powieść, barwni bohaterowie i porywająca narracja wciągają bez reszty.
„Woda dla słoni jest historią o miłości dwojga ludzi pochodzących z różnych światów, egzystujących w środowisku, gdzie miłość jest luksusem, na który tylko nieliczni mogą sobie pozwolić”.
Wielkie wydarzenie filmowe – ekranizacja z udziałem bohatera sagi ‘Zmierzch’ Roberta Pattinsona i nagrodzonych Oscarami Reese Witherspoon i Christopha Waltza!
Sara Gruen, z pochodzenia Kanadyjka, jest autorką bestsellerowych powieści Riding Lessons, Flying Changes, Woda dla słoni oraz Ape House, za które otrzymała wiele prestiżowych nagród.
Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: b.d
Jacob Jankowski po smierci rodzicow podejmuje prace w cyrku jako weteryniarz. Okazuje sie ,ze ta praca to nie tylko sielanka jak myslam chlopak ale i upokorzenia i rozczarowania. Jedynym pozytywnym swiatelkiem w tej pracy dla Jacoba jest Marlena zona tresera zwierzat. Tu by sie wydawalo ,ze ksiazka to po prostu kiczowaty romans ale to tylko ulamek calej histori. Autorka pokazala swiat cyrku z innej perspektywy niz go widzi widz i calkiem niezle jej to wyszlo.
„Woda dla słoni to mądra, wzruszająca i zabawna powieść, barwni bohaterowie i porywająca narracja wciągają bez reszty”. Miło mi było czytać ją w dzień walentynek.
Urocza historia, co tu kryć.
Oczywiście: ckliwa, chwilami dramatyczna,ze szczęśliwym zakończeniem, no i miłość. Czyli to, co lubię ;)
No i mam słabość do Roberta Pattinsona (a to oczywiście on w mojej wyobraźni był Jacobem Jankowskim).
Cudowna ksiażka! Ekranizacja też dobra, ale jednak wolę gdy "gra" wyobraźnia:)
Porywająca i wzruszająca zarazem opowieść o moralnym i erotycznym przebudzeniu młodej kobiety z wyższych sfer pod wpływem przeżyć związanych ze spustoszeniami...