Tajemniczy Wirus atakuje jedno z warszawskich kasyn. Szybko opanowuje urządzenia elektryczne i podporządkowuje je własnym celom. Początkowo nikt nie zdaje sobie sprawy z jego obecności, lecz mordercze skłonności Wirusa nie pozwolą mu długo pozostawać w ukryciu. Pogrążony w wiecznym głodzie byt rusza na łowy i nie cofnie się przed niczym. Za pomocą przejętych maszyn Wirus sieje wewnątrz kasyna spustoszenie i śmierć. Czy pracownicy oraz uzależnieni od hazardu klienci stawią czoła zagrożeniu, którego nie widać? Czy takiego przeciwnika w ogóle można pokonać?
Fikcyjna historia, oparta na prawdziwych wydarzeniach, spisana przez krupiera z zawodu.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2024-10-21
Kategoria: Horror
Leksykon żywej śmierci omawia wszystkie produkcje o “żywych trupach” (zombie) od samego początku istnienia tego pojęcia w kinematografii oraz...
Przeczytane:2024-04-10, Ocena: 5, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, 12 książek 2024, 26 książek 2024, 52 książki 2024,
#współpracabarterowa
Gotowi na Kasynogeddon?
Pora odkryć dodatkowe karty i zobaczyć, co krupierzy skrywają w swoich rękach.
Jedno z warszawskich kasyn zabarwi się na czerwono i to krwią! Ludzką! Tajemniczy wirus zaatakował maszyny, co sprawiło, że są głodne. Łakną ludzkiej krwi... Z czym będą musieli się zmierzyć pracownicy kasyna i hazardziści?
Zwyczajne kasyno przybiera tu zupełnie inną formę, czy też wymiar. Trochę tak jakbyśmy się znaleźli w makabrycznym, psychodelicznym odlocie. Absurd tańczy z groteską.
Łukasz jest z zawodu krupierem, co wybrzmiewa w tej historii i nadaje jej dodatkowej autentyczności od strony technicznej. Uchyla przed nami drzwi do kasyna w ekstremalnie horrorowej odsłonie. Fascynująco nakreślił codzienność pracowników świątyni hazardu, która nie jest usłana różami. Kreacje barwnej, pstrokatej klienteli przybytku to mistrzostwo! Uzależnienie od hazardu jest przerażającą rzeczą, źródłem wielu upadków. Zdegenerowani, omamieni złudną wizją wielkiego bogactwa często są niczym powłóczące zombiaki. Kasyno zawsze wygrywa...
Bohaterowie musieli zmierzyć się z makabrą wykraczającą poza racjonalne pojmowanie rzeczywistości. Maszyny zbierają krwawe żniwo. Krew leje się gęsto, flaki latają... Sporo tu obrzydliwości charakterystycznych dla horroru ekstremalnego. Opisy są tak plastyczne, zupełnie jakbym tam była! Czułam drżenie maszyn chcących mnie pożreć!
To świetna rozrywka! W sam raz dla pragnących odmóżdżyć się. To co? Zajrzycie tu i odważycie się zagrać? Z niecierpliwością czekam na kolejne rozdanie! Polecam fanom pulpowych horrorów.
Katooola patronuje tylko sztosom!