Elena: Po powrocie z zaświatów usiłuje odnaleźć ukochanego.
Stefano: Wszyscy myślą, że opuścił Elenę dla jej dobra. Lecz on został uwięziony przez Damona.
Damon: Sprzymierzył się z potężną istotą, która rządzi ludźmi z pomocą złych duchów. Ale powoli staje się jej sługą.
Czy Elena zdoła przywołać swe dawne moce, wyrwać Damona spod władzy zła i ocalić Stefano przed losem straszniejszym niż śmierć?
Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2009-07-13
Tytuł oryginału: The Return: Nightfall
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Maja Kittel
Serio? Lisy jako czarny charakter z którym nie potrafi poradzić sobie tyle nadprzyrodzonych stworzeń? Pani Smith ma bardzo wybujałą wyobraźnię. Jeszcze gorsza niż poprzednia. Lisołaki? Latająca Elena? Ta końcowa akcja z jakimiś dziwnymi mutantami przypominającymi enty? Jestem coraz bardziej na nie dla tej serii.
Dwa wampiry. Dwaj nienawidzący się bracia. I piękna dziewczyna, której obaj pragną.Elena: Poświęciła się, by ocalić ukochanego. Przeżyła, lecz wciąż...
Część 4., 5. i 6. najpopularniejszych obok Zmierzchu powieści o wampirach w nowym formacie światowy bestseller. Dwa wampiry. Dwaj nienawidzący się bracia...
Przeczytane:2016-06-25, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki w 2016 roku :),