UKRYTE TERAPIE. CZEGO CI LEKARZ NIE POWIE. CZĘŚĆ 2.
Kontynuacja jednej z najgłośniejszych książek na temat medycyny - bestsellerowych `Ukrytych terapii` Jerzego Zięby. Tym razem jeszcze dokładniej na temat tłuszczów zwierzęcych i choroby wieńcowej serca, a także szczepionek, leczenia nowotworów i sposobu funkcjonowania przemysłu farmaceutycznego, któremu bliżej do mafii niż branży medycznej. Szokująco i odważnie!
Choroba wieńcowa serca to jedna z najczęstszych dolegliwości współczesnego społeczeństwa. Groźna dla życia i niezwykle trudna do wyleczenia jest również chorobą, wokół której narosło wiele mitów głoszonych także przez specjalistów. Czy spożywanie zwierzęcych tłuszczów jest naprawdę niebezpieczne, a cholesterol to coś czego powinniśmy się bać? I czy szczepionki to faktycznie skuteczna profilaktyka, a nowotwory nadal w znacznej części przypadków pozostają nieuleczalne? A co jeśli tym zagadnieniom od dziesiątek lat towarzyszą kłamstwa, których źródeł należy szukać w laboratoriach największych koncernów farmaceutycznych? I co jeśli koncerny te oszukują nie tylko pacjentów, ale także lekarzy, którzy nieświadomi niczego dopuszczają się skandalicznych praktyk leczenia - często groźnych dla naszego życia lub zdrowia?
Informacje dodatkowe o Ukryte terapie. Czego ci lekarz nie powie, część 2:
Data wydania: 2016-11-15