Trzej Maszkaronowie

Tom 7 cyklu Powiernik

Komediowy spin-off serii 'Powiernik', gdzie głównymi bohaterami są strzygoń Bezmir, wegewąpierz Radosław, domowik Witek, wodniki Miłomysł i Myślimir oraz topielica Bogna.

Informacje dodatkowe o Trzej Maszkaronowie:

Data wydania: 2024-01-15
ISBN: b.d.
Tytuł oryginału: Trzej Maszkaronowie

Tagi: powiernik fantasy słowiańskie fantasy rodzimowierstwo poganie

Kup książkę Trzej Maszkaronowie

Trzej Maszkaronowie - opinie o książce

Avatar użytkownika - Bibliotecznie
Bibliotecznie
Przeczytane:2024-09-03, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2024,

"Trzej Maszkaronowie, czyli legendarna komedia" to tom numer 4.5 serii słowiańskiej o przygodach adwokata Marka Lichockiego. Jest to pierwszy z wszystkich siedmiu tomów tej serii, który wysłuchałam, zamiast przeczytać. I był to bardzo dobry wybór, bo lektor zinterpretował tekst bardzo humorystycznie. Swoją drogą, słuchając kolejnych rozdziałów byłam ciekawa, ile razy lektor się ugotował, czytając ten tekst :D

Adwokat Lichocki wraz z rodziną śmiga na urlop, a w tym czasie znane nam już z poprzednich tomów słowiańskie stwory: wegewąpierz Radosław, strzygoń Bezmir i domowik Witek niechcący sprowadzają z Nawii legendarne potwory. To właśnie ta trójka wraz z wodnikami i topielicą Bogną będą grać pierwsze skrzypce w tej części. Jaki jest cel wszystkich ich działań? Muszą odesłać sprowadzone potwory do Nawii zanim wróci Lichocki i zrobi im awanturę. Czy im się to uda? Oczywiście, że tak, jednak co przeżyją w drodze do realizacji tego celu, to juz zupełnie inna historia.

Świetnie przeczytane przez lektora dialogi iskrzyły się dowcipem i wywoływały uśmiech na twarzy. W ogóle przygody stworów są ciekawe i ich perypetie wynikają jedne z drugich.

Zdecydowanie polecam Wam całą serię. Czy w wersji czytanej, czy słuchanej, gwarantuję Wam dobrą zabawę.

Avatar użytkownika - brzoza_dg
brzoza_dg
Przeczytane:2024-04-01, Ocena: 6, Przeczytałem, 2024,
Avatar użytkownika - blackithilien
blackithilien
Przeczytane:2024-01-21, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 26 książek 2024, Slavic books,
Widzący
Franciszek Piątkowski0
Okładka ksiązki - Widzący

"Przez ostatni rok żył życiem wystarczającym na scenariusze kilku horrorów - tępił stwory, zawierał z nimi układy, studiował najdawniejsze dzieje...

Widzący. Bogowie i stwory opowiadania
Franciszek Piątkowski0
Okładka ksiązki - Widzący. Bogowie i stwory opowiadania

"Widzący. Bogowie i stwory" to kolejny zbiór opowiadań, który uzupełnia cykl "Uniwersum Powiernika". Marek Lichocki ponownie stanie do walki ze stworami...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk