Bramy Akademii Rosenholm zostały ponownie otwarte!
Uczniowie wracają do elitarnej szkoły z internatem, licząc że tym razem rok szkolny będzie spokojny. Jednak mury Rosenholm po raz kolejny spowija mrok, a w korytarzach czai się tajemnica. Kamille, Kirstine, Victoria i Malou mają teraz na głowie nie tylko lekcje magii runicznej, zajęcia z jasnowidzenia i mitologii nordyckiej - do listy dochodzi kolejny punkt. Na jaw wychodzą nowe ślady zbrodni sprzed lat i ponownie zakłócają spokój Rosenholm. Uczennice przyrzekają rozwiązać mroczną zagadkę, ale złowieszcza wróżba związana ze sprawą utrudnia im odkrycie tajemnicy. Pamiętaj - nigdy nie obiecuj nic duchowi, chyba że jesteś pewien spełnienia obietnicy!
,,Na zawsze w sercu" to wyczekiwana przez czytelników druga część trylogii Rosenholm - pełna magii, tajemnic i nordyckiej mitologii. Idealna dla fanów klimatów dark academia czy książek takich jak ,,Harry Potter" oraz ,,Dunbridge Academy".
Wydawnictwo: Books4YA
Data wydania: 2024-11-27
Kategoria: Dla młodzieży
Tytuł oryginału: Forglem mig ej
Akademia Rosenholm - cóż za niezwykłe miejsce! To tutaj zapraszani są najzdolniejsi nastolatkowie, którzy mają ćwiczyć władanie magią, wywodzącą się z...
Przeczytane:2024-12-16, Ocena: 4, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, 52 książki 2024, 26 książek 2024, 12 książek 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024,
Po który gatunek literacki sięgasz najczęściej?
U mnie to bez dwóch zdań kryminał/ thriller, a potem to totalny mix i to, na co mam ochotę.
,,Na zawsze w sercu", to drugi tom trylogii Rosenholm. W pierwszej części został mocno przedstawiony zarys bohaterów oraz historia, teraz natomiast akcja rozkręciła się dużo bardziej.
Główne bohaterki z poprzedniego tomu, czyli: Malou, Kamille, Victoria i Kirstine, a każda przedstawia historię ze swojego punktu widzenia. Nie sposób nie lubić tej czwórki. Klimat panujący w szkole, czyli mrok, piwnice, korytarze, las, labirynty. Dużo bardziej rozbudowany wątek tropienia mordercy. Czy przyjaciółkom udało się go w końcu namierzyć? Duch Trine wyznacza termin, do którego dziewczyny muszą odnaleźć sprawcę zbrodni. Czy starczy im czasu?
Obie części są godne uwagi, jednak gdybym miała wybierać, ta druga bardziej do mnie przemówiła, ze względu na więcej akcji i rozbudowaną fabułę. Trzymała w napięciu do samego końca, dlatego też czekam na kolejny tom J.
Jeśli lubisz magię, duchy i tajemnice, odnajdziesz się w tej historii.