To właśnie szczęście!

Jest ciepły, słoneczny dzień, a pan Jeż wraca po pracy do domu. Po drodze rozmawia z napotkanymi zwierzętami, które dzielą sie z nim swoim szczęściem. Odkrywa, jak różne rzeczy mogą uszczęśliwiać innych. Czy pan Jeż odnajdzie swoje szczęście?

Odpowiedź znajdziecie w tej pięknie zilustrowanej, rymowanej opowiastce, która wspiera rozwój emocjonalny i kształtuje świat wartości.

Informacje dodatkowe o To właśnie szczęście!:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2021-09-27
Tytuł oryginału: Herr Igel, sieh an, was Glück sein kann!

Tagi: bóg

Kup książkę To właśnie szczęście!

To właśnie szczęście! - opinie o książce

Avatar użytkownika - kulturadladzieci
kulturadladzieci
Przeczytane:2023-01-01,

Czym jest właściwie szczęście? 🤔 Okazuje się, że dla każdego jest czymś innym. Niby proste, a tak często o tym zapominamy. Dobrze, że mamy książki dla dzieci, które nam o tym przypominają. 🧡

Książka "To właśnie szczęście!" Iny Hattenhauer to opowieść o jeżu, który właśnie skończył pracę i śpieszy się do domu. 🦔 Droga powrotna jednak wcale nie jest taka krótka. Jeż co chwila kogoś spotyka i zatrzymuje się na pogawędkę. 💬Dzięcioł buduje taras i urządza dom dla swojej żony. Jest szczęśliwy. Chomik je pyszne maliny. Jest szczęśliwy. Żaba medytuje na liściu. Jest szczęśliwa. Jeż szybko zauważa, że dla każdego szczęście oznacza coś innego. 🙂 Jednych raduje spokój i relaks, inni uwielbiają robić coś dla kogoś bliskiego i w tym widzą sens, jeszcze inni po prostu kochają jeść i coś pysznego to dla nich największe szczęście. Każdy ma swój sposób na to, by być zadowolonym z życia. 🧡 Żaden z nich nie jest lepszy czy gorszy. Wszystkie są tak samo wspaniałe i wszystkie dają upragniony rezultat - szczęście. 😊

Czy to książka tylko o szczęściu? Nie. To też opowieść o tolerancji i szacunku. 🧡 Jeż, dla którego najważniejszy jest dom i rodzina, nie umniejsza innym sposobom na szczęście. Każdemu bacznie się przygląda i cieszy się, że jego przyjaciele mogą czuć się dobrze.

Dzięki tej książce maluch uczy się szanowania poglądów innych osób oraz poznaje świat wartości. 👌 Warto mieć ją na swojej półce. 👍

Mała, kolorowa, kartonowa książeczka przyciąga uwagę dzieci. Jest w pełni bezpieczna dla najmłodszych. Tekst jest rymowany, a więc dobrze się go czyta i łatwo zapamiętuje. Asymetryczne strony książki i wyraziste ilustracje sprawiają, że książka "To właśnie szczęście!" chętnie trafia do rączek maluchów i zostaje tam na dłużej. 🙂

Wszystko będzie dobrze
Ina Hattenhauer0
Okładka ksiązki - Wszystko będzie dobrze

Wszystko będzie dobrze!Pięknie napisana i zilustrowana rymowana historyjka z okienkami przykuje uwagę każdego dziecka. Robi się chłodno i pan Jeż musi...