The Secret Garden. Tajemniczy ogród w wersji do nauki angielskiego

Język angielski

Poziom B1 - B2

Lubisz czytać dobre powieści a jednocześnie chcesz doskonalić swój angielski?

Mamy dla Ciebie idealne połączenie!

Klasyka literatury światowej w wersji do nauki języka angielskiego.

CZYTAJ - SŁUCHAJ - ĆWICZ

CZYTAJ - dzięki oryginalnemu angielskiemu tekstowi powieści The Secret Garden przyswajasz nowe słówka, uczysz się ich zastosowania w zdaniach i poszerzasz słownictwo. Wciągająca fabuła książki sprawi, że nie będziesz mógł się oderwać od lektury, co zapewni regularność nauki.

Czytanie tekstów po angielsku to najlepsza metoda nauki angielskiego.

SŁUCHAJ - pobierz bezpłatne nagranie oryginalnego tekstu The Secret Garden dostępne na stronie poltext

Czytaj jednocześnie słuchając nagrania i utrwalaj wymowę.

ĆWICZ - do każdego rozdziału powieści przygotowane zostały specjalne dodatki i ćwiczenia

? na marginesach stron znajdziesz minisłownik i objaśnienia trudniejszych wyrazów;

? w części O słowach poszerzysz słownictwo z danej dziedziny, a w części gramatycznej poznasz struktury i zagadnienia językowe;

? dzięki zamieszczonym na końcu rozdziału testom i różnorodnym ćwiczeniom sprawdzisz rozumienie przeczytanego tekstu;

? odpowiedzi do wszystkich zadań zamkniętych znajdziesz w kluczu na końcu książki.

Przekonaj się, że nauka języka obcego może być przyjemnością, której nie sposób się oprzeć.

POSZERZAJ SŁOWNICTWO - UTRWALAJ - UCZ SIĘ WYMOWY

Po śmierci rodziców jedenastoletnia Mary Lennox wprowadza się do domu wuja. Na terenie ogromnej posiadłości dziewczynka odkrywa zaniedbany ogród, któremu chce przywrócić dawny wygląd. Dzięki temu tajemniczemu miejscu, ale przede wszystkim dzięki przyjaźni niezwykłych ludzi uczy się otwierać na drugiego człowieka.

Informacje dodatkowe o The Secret Garden. Tajemniczy ogród w wersji do nauki angielskiego:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2018-04-20
Kategoria: Dla młodzieży

Kup książkę The Secret Garden. Tajemniczy ogród w wersji do nauki angielskiego

The Secret Garden. Tajemniczy ogród w wersji do nauki angielskiego - opinie o książce

"The Secret Garden" jest kolejną książką z serii Klasyka po angielsku. Miałam już przyjemność poznać kilka wydań z tej serii i jestem naprawdę zachwycona. Bardzo lubię łączyć przyjemne z pożytecznym. A jako mol książkowy, nie ma dla mnie nic lepszego, jak nauka poprzez zabawę, jaką oferuje mi czytanie.

Pierwszą zaletą poznania lub przypomnienia sobie historii zawartej w książce "Tajemniczy ogród", jest oczywiście nauka i ćwiczenie języka. Wydanie bardzo dobrze szlifuje czytanie ze zrozumieniem, rozumienie słówek, gramatykę i konstrukcję zdań.

Przyjemność czerpiemy również z samego poznawania historii, która jest świetna i zdecydowanie wciąga w swoją fabułę, aż nie można się oderwać. Tekst skierowany jest do osób, które władają językiem na poziomie B1-B2, a więc nie jest trudno. Dodatkową pomocą jest minisłowniczek, który znajduje się na marginesach stron. Jeśli więc mamy problem ze słówkiem, w większości znajdziemy jego tłumaczenie w słowniczku.

Z książką przećwiczycie również swoje umiejętności, bowiem znajdziecie w niej mnóstwo ćwiczeń, które sprawdzą jak uważnie czytacie czy też pomogą Wam zapamiętać słówka, a także trudniejsze i przydatne zwroty. Jest to ciekawy dodatek, który jest fajnym urozmaiceniem i przerwą w czytaniu.
Odpowiedzi do zadań znajdziecie na końcu książki i będziecie wiedzieć jak bardzo panujecie nad językiem angielskim.

Świetną opcją jest również możliwość pobrania  nagrań, których ściągnięcie umożliwia nam specjalny kod dołączony do książki. Dzięki temu możemy czytać i słuchać jednocześnie, a co za tym idzie, poprawiać swoją wymowę.

"The Secret Garden" umożliwia nam naukę i czytanie jednocześnie. Osobiście uważam, że jest to przyjemne połączenie. Bardzo miło spędziłam czas z książką i zdecydowanie poprawiłam swój angielski.

Heart of Darkness. Jądro ciemności w wersji do nauki angielskiego
Marcin Jażyński0
Okładka ksiązki - Heart of Darkness. Jądro ciemności w wersji do nauki angielskiego

Język angielski - Poziom B2 Lubisz czytać dobre powieści, a jednocześnie chcesz doskonalić swój angielski? Mamy dla Ciebie idealne połączenie! Klasyka...

Rok szarańczy
Terry Hayes