W pięknym Szepczącym Lesie mieszka sympatyczny wiking Tappi. Ma wielu przyjaciół, równie magicznych jak on. Jest renifer Chichotek i kruk Paplak, myśliwy Haste i kowal Sigurd, są Elfy i pradawne duchy lasu - Dziadek Wodospad oraz Dąb Starodziej.
Krótkie, ciepłe, pięknie zilustrowane opowiadania o Tappim i jego przyjaciołach. Pełne dobrych emocji, podpowiadające dzieciom czym jest przyjaźń, jak odróżnić dobro od zła itp. Idealne do wspólnego czytania przed snem w domu i przedszkolu.
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2022-05-13
W Szepczącym Lesie ktoś rzuca złe czary. Przedszkolaki nie chcą się uczyć, w nocy mieszkańców nawiedzają koszmary, po okolicy krążą Papierzydła. Dzieją się dziwne rzeczy i Tappi postanawia złapać sprawcę. Książeczka o przyjaźni, wzajemnym wsparciu, szacunku, o odwadze. Książka bawi i uczy. Wspaniałe ilustracje pomagają rozbudzić wyobraźnię. Polecam gorąco całą serię.
W piątej części serii, do Szepczącego Lasu przybywa Strofka, kruk mieszkający na Ognistej Wyspie. Strofka opowiada mieszkańcom o trzech złych czarodziejach...
Dalsze przygody Hani i jej najlepszego przyjaciela - Kudłatego Psa! Okazuje się, że wcale nie porwało go UFO... Dziewczynka poznaje Kałużnika - stworka...
Przeczytane:2023-01-01, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2023, bajki, baśnie, bajeczki,
Kolejna z cyklu opowieści o bohaterach zamieszkujących Szepczącego Las. Tym razem w lesie dzieją się różne niepokojące mieszkańców zdarzenia, łączy je jedna sprawa wydają się magiczne. Tą trudną zagadkę rozwikła wiking Tappi oczywiście z pomocą nieustraszonego Chrobotka renifera i innych przyjaciół. Polecam