Szybko i skutecznie. Angielski w naturalnych wyrażeniach dla początkujących

SZYBKO I SKUTECZNIE - ANGIELSKI W NATURALNYCH WYRAŻENIACH DLA POCZĄTKUJĄCYCH

Naturalne wyrażenia (kolokacje) pozwalają nam często powiedzieć coś złożonego w prosty sposób. Znając je nie będziesz musiał skupiać się tak bardzo na gramatyce i pojedynczych słówkach. Niniejsza książka pozwoli tobie zapoznać się z wyrażeniami, które sprawią, że twój angielski będzie naturalny.

Ucz się przydatnych wyrażeń z szerokiego spektrum zagadnień przydatnych w codziennej komunikacji: it's blowing hard, go on a binge, have my friends round, a gripping plot czy a party animal Unikaj powszechnych błędów i popraw swoje wyniki na egzaminach państwowych czy międzynarodowych na poziomie podstawowym Rozwijaj lepsze strategie uczenia się poprzez teorię i ćwiczenia praktyczne (sortowanie, kategoryzowanie, itp).

SZYBKO I SKUTECZNIE - ANGIELSKI W NATURALNYCH WYRAŻENIACH DLA POCZĄTKUJĄCYCH

30 rozdziałów przydatnych w naturalnej komunikacji jak i w przygotowaniu do egzaminów Prezentuje i wyjaśnia podstawowe wyrażenia w typowych kontekstach, używając dialogów, krótkich wypowiedzi, tabelek i diagramów Zawiera obszerny klucz odpowiedzi

O AUTORZE:

Adrian Ksycki ukończył Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, jest czynnym nauczycielem języka angielskiego, wykładowcą na wyższej uczelni i autorem kilku artykułów na temat nauczania poprzez kolokacje i wykorzystanie podejścia leksykalnego (Lexical Approach) w nauczaniu języków obcych.

Informacje dodatkowe o Szybko i skutecznie. Angielski w naturalnych wyrażeniach dla początkujących:

Data wydania: 2016-06-07
Kategoria: Edukacyjne

Kup książkę Szybko i skutecznie. Angielski w naturalnych wyrażeniach dla początkujących

Telepata
Adrian Ksycki0
Okładka ksiązki - Telepata

Debiutujący w Czarnej Owcy Adrian Ksycki, zaprasza do brutalnego i pełnego tajemnic Poznania. Z placu zabaw w Poznaniu bez śladu znika mała dziewczynka...

Strzyga
Adrian Ksycki0
Okładka ksiązki - Strzyga

W tej fascynującej opowieści o zbrodni, tajemnicach i ludzkich słabościach jedno jest pewne – nic nie jest takie, jakim się wydaje.Na poznańskim...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk