W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka.
Odbiorcy:
- osoby, które uwielbiają wszelkiego rodzaju pieczywo
- wszyscy, którzy chcą poznać techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych wypieków piekarniczych
- a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów na: domowe rogaliki, ciabatty, brioszki czy bagietki, aż po różnego rodzaju chleby
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę:
- zawiera ponad 80 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
- wszystkie przepisy są opatrzone pięknymi fotografiami
- dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
- zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznego pieczywa
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-03-04
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 320
Tytuł oryginału: LÉcole de la Boulangerie. 80 pains et viennoiseries
Kolekcja ,,Okręty Polskiej Marynarki Wojennej", unikalna seria 50 monografii omawiających najważniejsze i najsławniejsze jednostki naszej floty z okresu...
Trzeci tom opowieści o ośmioletniej Noli, która po matce odziedziczyła funkcję obrończyni Pandorii, niezwykłego świata, do którego przechodzi się przez...