Szablą odbierzemy

Wakacje spędzane u dziadków stają się dla Pauli i Olivera wspaniałą przygodą. W  okolicy kręcony jest film i dzieci zostają zaangażowane do statystowania. Kostiumy, charakteryzacja i możliwość obserwowania pracy ekipy filmowej są dla nich niemałą atrakcją, która wkrótce przeradza się w prawdziwą lekcję historii, nieoczekiwane zmiany w scenariuszu sprawią bowiem, że Oliver zagra rolę młodego legionisty i w ten sposób znajdzie się samym centrum zdarzeń sprzed stu lat, gdy Legiony Komendanta Piłsudskiego walczyły o niepodległość Polski.

Informacje dodatkowe o Szablą odbierzemy:

Wydawnictwo: Bis
Data wydania: 2018-10-23
ISBN: 978-83-7551-590-9
Ilustracje:Wojciech Nawrot, Beata Kulesza-Damaziak

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Szablą odbierzemy

Szablą odbierzemy - opinie o książce

Avatar użytkownika - Kotowa
Kotowa
Przeczytane:2018-11-13, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

Książka "Szablą Odbierzemy" jest idealną propozycją dla dzieci, które chcą się dowiedzieć co to jest ta "niepodległość" i czemu świętujemy. Ilustracje w książce są interesujące i rzadkie, więc napewno przykuwają uwagę czytelnika. Autor w świetny sposób przedstawił walkę naszych dzielnych żołnierzy o naszą ojczyznę. Myślę że dzięki temu iż w opowieści dzieci są wmieszane w akcję filmu, to najmłodsi czytelnicy chętniej wciągają się w fabułę i zaciskają kciuki za Olivera. Polecam książkę z czystym sumieniem.

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk