Czy nadchodzące święta Bożego Narodzenia budzą w Was nie tylko ciepłe uczucia, ale też powodują ataki paniki, że znów trzeba będzie spędzić niezliczoną liczbę godzin przy kuchni i załamywać się, że połowa potraw nie wychodzi? Czy takie uczucia ogarniają Was przed każdą uroczystością, na którą zapraszacie do siebie gości?
Ta książka pomoże Wam przetrwać i nie zwariować.
Poznajcie 100 przepisów, które przydadzą się Wam nie tylko na Boże Narodzenie, lecz także przy wielu innych okazjach, które chcecie i lubicie celebrować: od tradycyjnego czerwonego barszczu na zakwasie z uszkami czy bakłażana pieczonego z sosem sojowym i podanego na kremowym serku, przez brukselkę z cynamonem i chili lub kapustę z grzybami, po karpia po żydowsku oraz cytrusy z makiem i sosem musztardowym.
Przekonajcie się, że aby stworzyć niezapominane uroczyste menu, wcale nie potrzeba cudu.
Wydawnictwo: inne
Data wydania: 2023-10-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 288
Czy kiedykolwiek, zaglądając do swojej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami...
Od pyz sprzedawanych w słoikach na kultowym Bazarze Różyckiego po słodką ,,Zygmuntówkę". Od anchois sprowadzonego przez królową Marię Gonzagę de Nevers...
Chcę przeczytać, "Chcę zdobyć",