Star Wars. Poza galaktykę stworzona przez Timothy Zahna to kolejna fascynująca opowieść ze świata Gwiezdnych Wojen. Akcja książki poprzedza znane nam już wydarzenia Rozbitków z Niruan.
Opowieść koncentruje się na mistrzu Jour C' baothu, który wyrusza w celu odkrycia nieznanych dotychczas światów, przy okazji kolonizując najatrakcyjniejsze z nich.
Poza galaktyką kryją się jednak nie tylko wielkie szane, ale także niebezpieczeństwa. Niebawem przekona się o tym Zakon Jedi, na czele z Obi-Wanem. W całość zaanżaowani są także Chissowei czy Vagaari.
Lot Pozagalaktyczny interesuje również Sithów. Sam Dart Sidous spogląda na działania Anakina i Obi-Wana, którzy poznają Nieznane Regiony. Rzecz jasna obaj znajdą się w niewłaściwym miejscu i czasie, szczególnie ze względu na kolejne, rosnące wielkie zagrożenia z bardzo dalekiego obszaru.
Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2007 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Outbound Flight
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Aleksandra Jagiełowicz
Na planety należące do Dominium Ludzi napada Imperium obcych istot - Troftów. Młody Jonny Moreau zaciąga się do wojska do oddziału superżołnierzy zwanych...
To make his biggest score, Han’s ready to take even bigger risks. But even he can’t do this job solo. Han Solo should be basking in his moment...
Przeczytane:2015-03-30, Ocena: 6, Przeczytałem, Fantasy/SF, Mam, Star Wars, Łukasz,