Star Wars. Poza galaktykę

Star Wars. Poza galaktykę stworzona przez Timothy Zahna to kolejna fascynująca opowieść ze świata Gwiezdnych Wojen. Akcja książki poprzedza znane nam już wydarzenia Rozbitków z Niruan.

Opowieść koncentruje się na mistrzu Jour C' baothu, który wyrusza w celu odkrycia nieznanych dotychczas światów, przy okazji kolonizując najatrakcyjniejsze z nich.

Poza galaktyką kryją się jednak nie tylko wielkie szane, ale także niebezpieczeństwa. Niebawem przekona się o tym Zakon Jedi, na czele z Obi-Wanem. W całość zaanżaowani są także Chissowei czy Vagaari.

Lot Pozagalaktyczny interesuje również Sithów. Sam Dart Sidous spogląda na działania Anakina i Obi-Wana, którzy poznają Nieznane Regiony. Rzecz jasna obaj znajdą się w niewłaściwym miejscu i czasie, szczególnie ze względu na kolejne, rosnące wielkie zagrożenia z bardzo dalekiego obszaru.

Informacje dodatkowe o Star Wars. Poza galaktykę:

Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2007 (data przybliżona)
ISBN: 978-83-241-2801-3

Kup książkę Star Wars. Poza galaktykę

Star Wars. Poza galaktykę - opinie o książce

Avatar użytkownika - Cremon
Cremon
Przeczytane:2015-03-30, Ocena: 6, Przeczytałem, Fantasy/SF, Mam, Star Wars, Łukasz,
Avatar użytkownika - SpitefulWraith
SpitefulWraith
Przeczytane:2012-07-28, Ocena: 5, Przeczytałem,
Wizja przyszłości
Timothy Zahn0
Okładka ksiązki - Wizja przyszłości

Wizja przyszłości to druga powieść Timothy Zahna wchodząca w skład dylogii Ręka Thrawna prezentującego nam pojawienie się nowego, choć i nieco starszego...

Kobra
Timothy Zahn0
Okładka ksiązki - Kobra

Na planety należące do Dominium Ludzi napada Imperium obcych istot - Troftów. Młody Jonny Moreau zaciąga się do wojska do oddziału superżołnierzy zwanych...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;