Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek - wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu marmoladę z dzikiej forsycji surówkę z liśćmi lipy leśny dżin z jałowca pokrzywowe kluseczkii ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.
Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.
SEZONOWE GOTOWANIE Z DZIKICH ROŚLIN JEST PROSTSZE, NIŻ MYŚLISZ!
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2021-09-01
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 272
Lawendowy olejek do masażu relaksacyjnego, syrop z tymianku na suchy kaszel, kojący napar z dziurawca i mięty – dbanie o zdrowie jest prostsze, niż...
Chcę przeczytać,