Dla młodej detektywki Stevie Bell nie ma jak morderstwo. Dziewczyna po powrocie z Akademii Ellinghama zaczyna spokojne - i nudne - wakacje w domu. Niedługo jednak pozostaje bez zajęcia: dostaje wiadomość od właściciela obozu letniego Słoneczne Sosny, znanego wcześniej jako obóz Wodospad Cudów. To miejsce niewyjaśnionej zbrodni z 1978 roku, kiedy w lesie otaczającym obóz zamordowano czworo młodych ludzi. Ich ciała odnaleziono w makabrycznym stanie.
Nowy właściciel obozu proponuje Stevie współpracę nad podcastami kryminalnymi dotyczącymi tej sprawy. Stevie zgadza się pod warunkiem, że będzie mogła przyjechać z przyjaciółmi z Akademii Ellinghama. Nic ich tak nie kusi, jak wspólnie spędzone lato i zagadka do rozwikłania.
Kiedy Stevie zagłębia się w sprawę sprzed lat, okazuje się, że jest ona co najmniej tak skomplikowana jak zagadka Nieodgadnionego. W lesie nadal czai się zło i zagrożone są kolejne osoby.
Czy Stevie uda się wytropić mordercę i ujść z życiem?
Wydawnictwo: Poradnia K
Data wydania: 2021-10-27
Kategoria: Dla młodzieży
Kategoria wiekowa: 15-18 lat
Tytuł oryginału: The Box in the Woods
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Paweł Łopatka
Akademia Ellinghama - elitarna, prywatna szkoła w Vermont, dzieło życia Alberta Ellinghama. Miejsce pełne łamigłówek i zagadek, wijących się ścieżek...
Akademia Ellinghama musi być przeklęta. Nie żyją już trzy osoby, które znalazły się w złym miejscu o niewłaściwym czasie. I to wszystko w momencie...
Przeczytane:2024-05-07, Ocena: 2, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2024, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku,
Zdecydowanie nie polecam. Jest mnóstwo scen, które zdecydowanie są dla starszych czytelników, o czym warto pamiętać, zastanawiając się, czy przeczytać tą książkę.