On nie wie, z kim ma do czynienia.
Ona musi ukrywać prawdę.
Naomi Ingram w ramach przysługi zastępuje swoją przyjaciółkę jako escort girl nowojorskiego inwestora. Umowa zakłada dotrzymanie mu towarzystwa podczas imprezy, ale na jednym spotkaniu się nie kończy.
Victor Sanford jest zafascynowany nie tylko wiedzą młodej kobiety, lecz także tym, jak swobodnie wpasowuje się w towarzystwo jego znajomych. Mimo swoich twardych zasad postanawia dać jej szansę i proponuje staż w swojej firmie.
Być może ich znajomość nie byłaby tak skomplikowana, gdyby nie spora różnica wieku, nadchodzący ślub Naomi oraz fakt, że Victor nie ma pojęcia o tym, kim naprawdę jest młoda kobieta. Studentka trzyma bowiem w tajemnicy, że jest córką człowieka, którego Victor szczerze nienawidzi.
Czy nowojorski świat wielkich pieniędzy, intryg i sekretów to dobre miejsce dla tak ryzykownego uczucia?
Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2024-10-09
Książka, której fabuła opiera się na relacji Naomi i Victora, to klasyczna opowieść z gatunku romansów, w której emocje i napięcie rodzą się na tle nowojorskiego świata, wielkich pieniędzy, intryg i sekretów. Już sam punkt wyjścia naznaczony nietypowym kontraktem na jedną noc, zapowiada opowieść pełną zwrotów akcji, niedomówień i stopniowo odkrywanych tajemnic.
Naomi, z początku niepewna, ale zarazem inteligentna i sprytna, doskonale odnajduje się w nowym otoczeniu. Jej interakcje z Victorem to nie tylko flirt, ale także ukryta gra na poziomie intelektualnym. Sekret dziewczyny staje się natomiast kluczowym elementem fabuły, wprowadzając dodatkowe napięcie i sprawiając, że relacja tych dwojga staje się jeszcze bardziej skomplikowana. Victor Sanford, jako bogaty inwestor, to postać mocno zakorzeniona w świecie luksusu i biznesu, gdzie rządzą twarde zasady i kalkulacje. Zamiast traktować Naomi jedynie jako chwilowe towarzystwo, dostrzega w niej coś więcej, co nadaje jego postaci głębi i odróżnia go od typowych bohaterów tego rodzaju powieści.
Największym atutem tej historii jest sposób, w jaki autorka opisuje chemię między bohaterami. Sceny erotyczne, które przewijają się przez całą powieść, są napisane subtelnie, bez wulgarności, będąc jednocześnie pełne napięcia i emocji. Każde spotkanie Naomi i Victora to mieszanka namiętności i wzajemnej fascynacji, które skutecznie przyciągają czytelnika i utrzymują zainteresowanie do samego końca.
Warto podkreślić, że romans nie jest jedynym wątkiem w tej książce. W tle przewija się także temat problemów rodzinnych, pieniędzy, a także moralnych dylematów związanych z wiekiem i wyborami, których muszą dokonać bohaterowie powieści. Autorka zręcznie porusza te kwestie, nie moralizując, ale skłaniając do refleksji.
Podsumowując, jest to romans pełen namiętności, nieoczekiwanych zwrotów akcji, tajemnic i doskonale napisanych scen erotycznych, które równoważone są inteligentnymi dialogami i intelektualnymi potyczkami rozgrywanymi miedzy postaciami. „Sinful” to historia o miłości, która musi zmierzyć się z sekretami, uprzedzeniami i wymaganiami współczesnego świata. Ta książka oferuje coś więcej niż typowy romans. Pikanterię przeplata z głębokimi emocjami, czyniąc ją idealną propozycją na pełen wrażeń wieczór.
Victor Sanford - 45letni bezduszny rekin biznesu, poważny, zdystansowany, tak właśnie o nim mówią w świecie interesów.
Jednak Victor ma też drugie oblicze, którego nie pokazuje. To się zmienia gdy poznaje Naomi Ingram. 21latka wkracza do jego życia jak grom z jasnego nieba. Dziewczyna sprawia, że mężczyzna zrzuca przed nią maskę wyrahowanego biznesmana pokazując, że potrafi być słodki, opiekuńczy, czuły. Najdrobniejszym gestem rozczulał sprawiając, że sama się rozpływałam 🫠
Dbał o komfort fizyczny i emocjonalny Naomi. Kiedy trzeba wykazywał się wyrozumiałością, sprawiał, że dziewczyna czuła się przy nim bezpiecznie, czuła się zaopiekowana, ale też że traktuje ją ja równą sobie, mimo iż dzieliła ich tak duża różnica wieku.
24 lata różnicy między bohaterami. Nie jest to książka z największą różnicą wieku jaką miałam okazję czytać, ale zdecydowanie jest to największa różnica jeśli chodzi o książki Leny.
Ja wiem, że to pewnie dla niektórych staje się nudne, nie będzie nowością jeśli napisze, że jestem zachwycona, że dla mnie ta książka jest idealna pod każdym względem.
Osoby, które są ze mną dłużej wiedzą, że Lena, tzn jej twórczość pojawia się u mnie regularnie, i że właściwie za każdym razem rozpływam się w zachwytach, ale nie da się inaczej.
"Sinful" ma w sobie wszystko to co powinien zawierać rasowy romans, a każdy rozdział czyta się z zaparty tchem.
To historia, która rozpala zmysły, przyprawia o ciarki, w ten pozytywny sposób. Nie brak tu pikanterii, chemii która z każdym rozdziałem wzrasta co raz bardziej, tak jak ewoluowała znajomość Naomi i Victora.
Nie brak tu zabawnych momentów, które serwowali czytelnikom przyjaciele bohaterów, a którzy odgrywają ważną rolę w tej historii, ale nie brak również dramaturgii. No bo przecież Lena nie byłaby sobą, gdyby nie skomplikowała życia bohaterów 😉
Oszałamiająca, uwodzicielska, erotyczna, niesamowita, emocjonalna, intrygująca!
Wciągająca historia, która sprawi, że będziesz przewracać stronę za stroną, porywająca lektura z intensywną i oryginalną fabułą. Ta książka cię od siebie uzależni i sprawi, że nie zapomnisz o niej przez długi czas.
Uczucia-emocje-namiętność-trudne relacje rodzinne-brak wiary we własne możliwości-zemsta-zakazana, ale pełna pasji relacja - to wszystko tu jest. "Sinful" wstrząśnie twoim światem, a jej niepowtarzalność pozostawi cię w zachwycie i sprawi, że będziesz potrzebować ochłody ❤️🔥
Jeśli mało Ci książkowych mężów, to gwarantuje, że właśnie znalazłaś kolejnego. Victor Sanford zawładnie Tobą, Twoim światem i sercem ❤️
Polecam!
[Książka jest moim prywatnym zakupem]
Zapnijcie pasy i szykujcie się na gorrrrący romans age gap z dużą różnicą wieku!
Co myślicie o związkach, w których jeden z partnerów jest o dwie dekady starszy od drugiego?
Ona jest córką jednego z najbogatszych mężczyzn, z którym ma trudne relacje.
On jest wrogiem jej ojca i jednocześnie największym konkurentem.
Co się stanie, gdy ich losy zostaną przypadkowo złączone?
Naomi na co dzień używa nazwiska matki, by jak najbardziej odciąć się od ojca.
Okazuje się, że bywa to przydatne.
Zwłaszcza, gdy chcesz się spotykać z jego wrogiem...
Różnica wieku między Naomi a Victorem wynosi aż 24 lata więc jest to duży skok.
I trzeba przyznać, że mimo, iż Naomi do przeciętnych nie należy a jej intelekt jest wysoko ponad wiek to jednak ta różnica wieku często wychodzi na wierzch.
Dzięki opanowaniu Victora te różnice swobodnie się zacierają i łączą ich ze sobą.
Są jak ogień i woda a razem tworzą parę.
Pod każdym względem, metaforycznie i faktycznie.
Mimo dużej ilości stron treść poszła szybko i gładko, możliwe, że w dużej mierze przez jej er*tyczny wydźwięk czy też przekomarzania bohaterów a także spiski temu towarzyszące.
Świat bogaczy pełen jest nie tylko fałszu ale także przedmiotowego traktowania bliskich, niektórzy dla sławy i pieniędzy zrobią wszystko, łącznie ze sprzedażą swojej c*rki.
Bo jak inaczej nazwać w obecnych czasach aranżowane małżeństwo na potrzeby łączenia biznesów?
Nie brakuje w tej historii nieco humoru i dużej dozy pikanterii.
Były momenty, które wywołały uśmiech ale były też takie, od których smutku ciężki się było odciąć.
Bohaterowie zostali świetnie wykreowani, każdy jeden ze swoim charakterkiem, czy to główna para czy też postacie drugo i trzecioplanowe.
Moje serce mimo wszystko skradł Santo, że swoim wesolutkim Buongiorno i wtrąceniami języka włoskiego.
Najwięcej luzu biło od niego a jednocześnie był lojalny wobec przyjaciela.
Nie brakuje także francuskiego a nawet nieco nordyckiego bo Victor ma paczkę przyjaciół iście światowych a sam jest poliglotą.
Czas z tą książką spędziłam na relaksie, wyjątkowo dobrze mi to zrobiło i oderwało z zastojuczytelniczego, taka lekka lektura.
"Sinful" Lena M. Bielska
5/5 ?
"- Cieszę się, że dobrze się przy mnie czujesz.
Uśmiecham się i gładzę go po policzku, spoglądając w jego piękne, błyszczące pożądaniem i czułością oczy.
- A ja się cieszę, że cię poznałam.
Postawie Nath wino za to, że skręciła wtedy nogę. Należy jej się."
Studentka, miliarder i Nowy Jork, a do tego wszystkiego mój ukochany age gap?
To się nie mogło nie udać ?
Naomi Ingram (ja przez całą książkę czytałam jej nazwisko jako "instagram", nie wiem czemu ?) ma dwadzieścia jeden lat, zaś Victor.. Czterdzieści pięć ?
Zastanawiam się czasem, czy moje uwielbienie do starszych facetów nie nadaje się aby do leczenia ?
Historia zaczyna się właściwie jak wiele innych - Naomi zastępuje koleżankę w pracy i towarzyszy Victorowi podczas imprezy. Ten jest nią mocno zaintrygowany, a spotkanie nie kończy się na jednym. Za to tutaj kończą się podobieństwa do innych takich historii, a ja ani razu nie poczułam, jakbym czytała jakiegoś odgrzewanego sto razy na tym samym oleju kotleta.
No i fakt, że Naomi jest córką mężczyzny.. którego nienawidzi Victor ?
Sam Victor nie wzbudził od razu mojej sympatii. To nie była miłość od pierwszego wejrzenia, ale jak już zaskoczyło..
Klękajcie narody ??
Ten facet to chodzący ogień, a ja bardzo chce się poparzyć ?
Naomi z kolei polubiłam od razu. Mocno stąpająca po ziemi, nie ma budyniu zamiast mózgu, a to cenię sobie chyba w bohaterach najbardziej.
Nie polubiłam za to tatusia Naomi i na samo wspomnienie o nim aż mnie telepie. Typ jest książkowym przykładem narcyza, aż mnie ręka rwała, żeby mu przydzwonić czymś ciężkim..
"- Czy coś się stało?! - prycham i macham teczką w powietrzu. - Nie no, nic się nie stało, zostałam tylko sprzedana jak byle dz&wka i nie dostanę nawet pieprzonej zapłaty, bo dla ojca jestem tyle warta, co zmienione z powierzchni ziemi spółki, o których nikt już nawet nie pamięta!"
Ta książka wręcz ocieka erotyką, ale co ważniejsze.. nie ma w sobie ani grama cringu.
Co ciekawe, jest to trochę romans biurowy? Tak, podpięła bym tę książkę pod romans biurowy, a ja generalnie nie przepadam za tym gatunkiem ?
Jednak tutaj?
Tutaj totalnie się zakochałam ?
I co z tego, że liczy sobie 500 stron, skoro mi nadal mało? Potrzebuje więcej Victora i Naomi ?
Nie jest nachalnie, a raczej subtelnie i ze smakiem.
Nie jest nudno i przewidywalnie, wręcz przeciwnie.
I nie wiem co mogę jeszcze napisać, żebyście w tej chwili biegli do księgarni po "Sinful" ?
Nie było to moje pierwsze spotkanie z piórem Leny i tylko utwierdziłam się w tym, że jej książki są więcej niż dobre.
Lena totalnie kupiła mnie tą historią i jestem pewna, że wielu z was również się w niej zakocha ?
"- Zostaniesz do rana? - szepcze, trącając czubkiem nosa o mój. - Chciałabym, żebyś został - dodaje i całuje mnie delikatnie w usta. - Proszę.
- Zostanę - odpowiadam po krótkim namyśle.
Gdybym odmówił, nie tylko ona czułaby się z tym źle, ale ja również."
Współpraca reklamowa z @wydawnictwoale
Książki Leny znam, ale czytałam tylko kilka i teraz trochę żałuję. Dzięki tej historii przypomniałam sobie za co kocham jej książki. Lena ma naprawdę dobry warsztat i przemyślane historie. Wszystko do siebie pasuje i ma sens.
"Sinful" to romans, który opowiada historię Naomi Ingram, która zgodziła się zastąpić swoją przyjaciółkę jako escort girl dla nowojorskiego inwestora Victora Sandforda. Mężczyzna na początku podchodzi sceptycznie, do zaledwie dwudziestojednoletniej kobiety, jednak dość szybko orientuje się, że Naomi jest inna niż reszta otaczających go kobiet. Dziewczyna go intryguje. Jest inteligentna i świetnie wpasowuje się w towarzystwo z wyższych sfer. Do tego nie rzuca się na niego, co jest dla niego miłą odmianą.
Czytając tę książkę miałam ochotę walnąć ojca Naomi w nos. Jakim ogromnym mizoginem był ten facet tego nie da się opisać. Na miejscu kobiety już po akcji z artykułem starałabym się odciąć.
,,Sinful" to historia, o sile pożądania, o stawianiu na siebie i walce ze stereotypami. To opowieść o odnajdywaniu miłości w najmniej oczekiwanym momencie i wydawałoby się nieodpowiedniej osobie, w końcu dzieli ich nie tylko nienawiść jej rodziny i niego, ale też ogromna różnica wieku.
Naprawdę polecam ta historię wszystkim, którzy uwielbiają motyw age gap.
?Recenzja?
Premiera 09.10.2024 r.
,,Sinful" - Lena M. Bielska
Współpraca reklamowa z @wydawnictwoale
Ambitna studentka z nieciekawym ojcem i mężczyzna, który mocno i statecznie stąpa po ziemi. Różnica wieku tylko daje ich relacji pikantniejszego wyrazu, a do tego intrygi i tajemnice, które nie raz zadziwią, nie tylko czytelników, ale samych bohaterów.
Naomi to młodziutka dziewczyna, która zostaje zmuszona do wielu rzeczy których nie chce. Zostaje stłamszona i niezrozumiana. Na studiach daje z siebie wszystko i pragnie zrobić wiele wspaniałych rzeczy. Ambitna i piekielnie mądra. Umie wykorzystać swoje umiejętności. Nigdy by nawet nie pomyślała, że spodoba jej się dużo starszy mężczyzna. Przy nim wreszcie czuje się sobą. Nie musi udawać. Robi co chce i mówi co chce. Czuje się zrozumiana i kochana. Jednak ta magia może prysnąć jak bańka mydlana.
Victor jest facetem w średnim wieku, który ma na swoim koncie sławę, biznes i wiele sprzymierzeńców. Stoją za nim wierni przyjaciele, którzy zawsze będą się starać go rozruszać. Przez swój wiek stał się bardzo zachowawczy i opiekuńczy. Stara się wszystko przemyśleć. To on zawsze jest tym odpowiedzialnym. Jednak przy Naomi zmienia się. Zaczyna czerpać z życia. Dzięki niej zasmakuje czegoś nowego, czegoś zupełnie zakazanego.
Ich relacja jest zakazana. On dużo starszy, ona młoda i naiwna. Tylko, że dla niego to mądra, seksowna i zraniona kobieta, która potrzebuje męskiego ramienia, który się nią zaopiekuje. Nigdy jej nie ocenia, tylko stara się wysłuchać i zrozumieć. Ona swoją młodością, świeżym umysłem, wieloma pomysłami i przede wszystkim swoją radością, owija go sobie wokół palca. Tworzą bardzo dobry duet, który rozumie się na wielu płaszczyznach. A w Viktorze naprawdę można się zakochać, bo ma wiele cech o których marzą kobiety. Jest przyjacielem, który wysłucha i przytuli, jest kochankiem, który rozpali wszystkie zmysły i jest mentorem, który zmobilizuje.
W książce występuje wiele gorących scen intymnych, który naprawdę potrafią rozpalić ciało i umysł. Oj będzie się działo. Niektóre są grzeczne, ale przeważają te niegrzeczne, które nie zawsze są moralne. Jednak to mi w ogóle nie przeszkadzało, bo autorka opisała je z takim smakiem i wyczuciem. Jedynie co mi przeszkadzało, to, to, że zamiast rozmawiać i się poznawać, to często od razu przechodzili do rzeczy. Brakowało mi większej komunikacji. Jestem fanką jak bohaterowie się poznają, oczywiście tutaj też to jest, ale za mało. Gdyby było więcej, to było by istne cudo.
Cała historia jest mega spójna i ciekawa. Pomysł na fabułę był strzałem w dziesiątkę, bo zawiera wiele wątków, które ja po prostu uwielbiam. Ma ona w sobie coś takiego, co przyciąga i nie chce puścić. Autorka pokazała, że wiek to tylko liczba, liczy się to jak traktuje się drugą osobę. Wiara w nią może zdziałać cuda. Naprawić, ale też i ogromnie zranić. Trzeba tylko umieć się na nią otworzyć.
Bardzo mi się podobała i jestem przekonana, że sięgnę po kolejne książki autorki.
9/10
Grzeszna ta książka, oj grzeszna ?
Ta pozycja to wielkie zaskoczenie dla mnie. Już dawno nie czytałam, tak intymnej, smacznej i trzymającej w napięciu książki. Zazwyczaj to była szybka piłka. Była para, uniesienie i igraszki w łóżku. Taka typowa fabuła dla romansu. Tutaj jednak jest coś innego, czujemy to już od pierwszej strony.
Co to jest? To mądrość przekazu oparta nie tylko na scenach łóżkowych, które każdy potrafi napisać, to przekazanie mocy, jaką mają uczucia przy pierwszych uniesieniach, ekscytacji, euforii. Widzimy tu to przyciąganie do drugiego człowieka, chociaż zakazane i owiane tajemnicami to jednak jest. Cała otoczka intymności, która wisi w powietrzu, jest tutaj ukazana bardzo zmysłowo. Jeśli chodzi o same sceny erotyczne, też nie mam im nic do zarzucenia.
,,Sinful" Leny M. Bielskiej to pozycja kusząca, ukazująca miłość, jako najmocniejsze uczucie, które mimo wielu przeszkód na swojej drodze, zawsze dociera do celu. Żadna różnica wieku, utarte schematy czy stereotypy nie wygrają z prawdziwym uczuciem. Choć rozum będzie podpowiadał co innego, to serce swoje wie. Tutaj mamy przykład tego podany jak ma tacy. Jednak tu nie tylko różnica wieku staje się problemem. Wiele tajemnic skrywa ta książka.
Miłość, miłością, seks seksem, ale fabuła to nie tylko to. Akcja tutaj rozgrywa się w swoim tempie. Autorka ukazuje problemy, z którymi zmaga się nasza bohaterka. Duży plus za ukazanie różnorodnych relacji międzyludzkich, za zwrócenie uwagi na dylematy, które targały naszymi bohaterami. Dzięki temu ta książka ma bardzo realny wydźwięk, co oczywiście przekłada się na pozytywny odbiór książki.
Ależ ona mi się podobała. Nie przypominam sobie, aby wcześniej czytała jakąś książkę autorki. Teraz na pewno będę sięgać po każdą. Swoim piórem przekonana mnie do siebie. Nie mogłam się od niej oderwać. Nawet kilka razy w niektórych momentach pojawiło się rozbawienie na mojej twarzy.
Zasługuje na solidne 10/10. Polecam z całeg
o serducha.
Jeden wieczór, który zmienił całe życie. Tak właśnie było u Naomi. Zgodziła się zastąpić przyjaciółkę i przez jeden wieczór być osobą towarzyszącą Victora - przystojnego i bogatego rekina biznesu. Oboje nie kryją zainteresowania swoimi osobami. Jest tylko jeden problem. No, może dwa. Dzieli ich aż dwadzieścia cztery lata, a Victor to największy wróg jej ojca. Czy mimo tego dadzą sobie szansę?
Naomi zawsze może liczyć na przyjaciółki, na rodzinę jednak już nie. Czuje, że ojciec nie traktuje jej tak jak powinien, nie szanuje i nie wierzy w jej umiejętności. Nie zgodził się na staż w rodzinnej firmie. A co więcej jest ona dla niego tylko transakcją. Ma bowiem poślubić syna jego partnera biznesowego i tym samym przypieczętować fuzję firm. Czy dziewczyna będzie w dalszym ciągu marionetką ojca, czy zawalczy o siebie?
"Sinful" to historia, która wciągnęła mnie do swojego świata. Pokazała, że rzeczywiście z rodziną czasem tylko dobrze wychodzi się na zdjęciach. Ale też przedstawiła siłę miłości i pożądania, dla których wiek nie ma znaczenia. Dużo tu pikanterii, książka jest więc przeznaczona dla dorosłego czytelnika. Od początku między Naomi i Victorem coś zaczęło się dziać, przyciągała ich niewidzialna siła, która sprawiła, że uczucie między nimi szybko się rozwinęło. Jednak w tym związku nie chodzi wyłącznie o seks. Naomi w końcu poczuła się dostrzeżona i doceniona. Mimo młodego wieku ta dziewczyna jest bardzo ambitna i posiada duża wiedzę. Victor to wszystko zauważył i pokazywał jej, że to widzi. Okazywał jej też dużo wsparcia i troski. O czym jeszcze jest ta historia? A o tym, że czasem niemówienie prawdy może być gorsze od kłamstwa. Naomi wiele ukrywała. I jak zareagował Victor jak wszystko ujrzało światło dzienne? Tego wam już nie zdradzę. Zachęcam do lektury. Tam poznacie odpowiedź na to pytanie, ale poznacie też świat biznesu i pożądania. Bardzo polecam!
Wszystko zaczęło się od jednego wyzwania… Kiedy dołączenie do Siostrzeństwa zależy od tego, z kim przyjdziesz na imprezę otwierającą rok akademicki...
Cade skrywa więcej, niż się wydaje... Cade Carter ma tylko jeden cel w życiu - zadbać o dobro i bezpieczeństwo Mackenzie. Gdyby było trzeba, zszedłby...
Przeczytane:2024-10-30, Ocena: 6, Przeczytałem,
W przypadku recenzji książki takiej jak “Sinful” samo narzuca się pytanie - jaka różnica wieku jest w Waszym przekonaniu do zaakceptowania? Ale to już pewnie oklepane, więc ja spytam : czytając tak zmysłowe książki, wczuwacie się w opisywane sceny i snujecie własne, pikantne fantazje ?
Wbrew pozorom i sugestii jaką nasuwa moje pytanie, to nie jest po prostu erotyk. Tym razem otrzymaliśmy od Leny miks romansu z wątkiem age gap, romansu biurowego i pobudzającej fantazję erotyki. W tej książce występuje największa różnica wieku między głównymi bohaterami (ona 21 lat, on 45) z jaką miałam chyba do czynienia i przyznam, że się jej bałam, bo mam specyficzne podejście do tego wątku. Ale Kochani, autorce należą się ogromne gratulacje za to jak podeszła do tematu, jak subtelnie to wszystko opisała i nie było nawet jednego momentu, w którym poczułabym jakiś niesmak czy dyskomfort obserwując rozwój relacji Vincenta i Naomi.
No właśnie, Naomi - piękna, młoda, inteligentna i tak perfidnie niedoceniana, a nawet poniżana przez ojca. Kobieta ambitna, mająca nadzieję, że w końcu ojciec zauważy jej potencjał. Ale on widzi w niej tylko tę słabą płeć, nadającą się wyłącznie na jego marionetkę, taką która nie powinna mieć własnego zdania, powinna być uległa, potulna i posłuszna. Ile można znosić takie traktowanie ?
Victor to mężczyzna osiągający liczne sukcesy w biznesie, jeden z najbogatszych mężczyzn na świecie i wróg ojca Naomi. Dlaczego darzy go tak wielką niechęcią?
Przez niefortunny wypadek przyjaciółki, która pracuje jako dziewczyna do towarzystwa wpływowych mężczyzn, Naomi ją zastępuje i spędza wieczór z Victorem oraz jego wyjątkowymi przyjaciółmi (tych mężczyzn nie sposób nie polubić i nie mam nic przeciwko by Lena poświęciła nawet każdemu z nich osobną historię). Victor nie miał pojęcia, że ta fascynująca kobieta, jest aż tak młoda. Ich drogi miały się już więcej nie przeciąć ale los i Santo, mieli dla nich inny plan. Choć oboje czują do siebie ewidentny pociąg, chemia między nimi wręcz spływa ze stron tej książki, to nie tylko różnica wieku będzie przeszkodą. Czy podejmą się walki o wspólną przyszłość ?
Taki grubasek, a zarazem historia tak wybitnie wciągająca, że pobiłam swój rekord i przeczytałam ją w jeden dzień. Lena perfekcyjnie podeszła do tematu, czuć wątpliwości jakie targają przede wszystkim Victorem, bo nie przedstawiła go jako napaleńca w podeszłym wieku, który ochoczo korzysta z okazji do zaliczenia młodej kochanki. Nie, właśnie on na każdym kroku stara się zrobić wszystko by Naomi nie żałowała swojej decyzji, by nie zniszczyć jej reputacji, przyszłości i życia gdy stanie u boku mężczyzny 24 lat starszego. Bo pieniądze to nie wszystko i choć ich mu nie brakuje, to tu liczy się coś innego. On w przeciwieństwie do jej ojca nie tylko otacza ją troską i czułością, ale też docenia jej wnętrze i inteligencję.
Ale tajemnice, niedopowiedzenia potrafią wiele zniszczyć tak jak i pochopnie wyciagnięte wnioski. Tu to wszystko namiesza i postawi ich relację pod znakiem zapytania. Czy uda im się naprawić błędy i zrekompensować wyrządzone krzywdy ?
Prócz wątku różnicy wieku mamy wspomnianą przyjaźń Victora z trzema szalonymi mężczyznami, która nie raz Was rozbawi. Mamy irytującego ojca, który zdecydowanie nie zasługuje na miłość, szacunek, a jedynie na konkretną nauczkę. Mamy brata Naomi, który zaskoczy ale sami sprawdźcie czy pozytywnie. Ona też ma przyjaciółki i także z nimi robi się wesoło. Czyli emocji nie brakuje, zwrotów akcji i chwile niepewności również, a to wszystko doprawione zmysłowością, która nie dominuje, a dodaje smaku całości. Proporcje idealna tak jak sama książka.
Jestem pod wrażeniem i zdecydowanie polecam książkę. Jedna z najlepszych jakie wydała autorka, choć niezaprzeczalnie jeszcze żadna mnie nie rozczarowała.
Dziękuję serdecznie za egzemplarz do recenzji.