Siła niedoskonałości. Dlaczego idealnie nie zawsze oznacza najlepiej

Denerwują cię osoby, które nie stawiają sobie poprzeczki tak wysoko jak ty?

Często odczuwasz niezadowolenie ze swoich działań, bo można było spisać się lepiej? Z trudem znosisz własne błędy? Jeśli tak, prawdopodobnie jesteś perfekcjonistą.

Daj sobie prawo do popełniania błędów i osiągania niedoskonałych rezultatów!

Malwina Huńczak, doświadczona psycholog, w przejrzysty sposób wyjaśnia różnice pomiędzy perfekcjonizmem konstruktywnym a destruktywnym. Podpowiada, jak zmienić swoje przekonania, aby czerpać satysfakcję z dążenia do ideału, a mimo to rozpoznawać i akceptować granice swoich możliwości.

Znajdź pozytywne strony każdego niedociągnięcia!

Dzięki licznym ćwiczeniom i wskazówkom poznasz swoje słabe i mocne strony.Pozbędziesz się negatywnych myśli, przestaniesz przejmować się tym, jak oceniają cię inni, i skończysz z odkładaniem spraw na później.

Pozwól sobie i innym na niedoskonałość!

Mamy przed sobą książkę, z której jasno wynika, że na szkodliwy perfekcjonizm jest sposób, nawet wiele sposobów. Może ona służyć jako podręcznik akademicki, samopomocowy poradnik do indywidualnej pracy nad sobą, instruktaż grupowych treningów rozwoju osobistego albo po prostu pasjonująca lektura do pociągu. Tyle funkcji naraz? W dodatku wszystkie informacje oparte na badaniach naukowych i profesjonalnej kompetencji, a przy tym podane interesująco i przystępnie. Jest to więc chyba przykład perfekcjonizmu, do którego warto dążyć - czyli dzieło wysokiej jakości, wartościowe w treści, a przy tym nienudne.

Ewa Woydyłło, psycholog i psychoterapeuta

Pierwsze wydanie książki ukazało się pod tytułem ,,Przekleństwo perfekcjonizmu. Dlaczego idealnie nie zawsze oznacza najlepiej".

Informacje dodatkowe o Siła niedoskonałości. Dlaczego idealnie nie zawsze oznacza najlepiej:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2018-02-21
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Siła niedoskonałości. Dlaczego idealnie nie zawsze oznacza najlepiej

Siła niedoskonałości. Dlaczego idealnie nie zawsze oznacza najlepiej - opinie o książce

Zaakceptuj siebie. O sile samowspółczucia
Malwina Huńczak0
Okładka ksiązki - Zaakceptuj siebie. O sile samowspółczucia

W tej niezwykłej książce psycholog Malwina Huńczak prezentuje samowspółczucie (ang. self-compassion) jako metodę treningu umysłowego, która...

Przekleństwo perfekcjonizmu. Dlaczego idealnie nie zawsze oznacza najlepiej
Malwina Huńczak0
Okładka ksiązki - Przekleństwo perfekcjonizmu. Dlaczego idealnie nie zawsze oznacza najlepiej

Nie możesz przestać myśleć o popełnionym błędzie? Wymagasz doskonałości nie tylko od siebie, lecz także od innych? Zdarza Ci się bez końca poprawiać coś...