Co zrobisz, jeśli zaczniesz widzieć rzeczy, których nikt nie widzi? Dostawać tajemnicze listy? Czytać w ludzkich myślach? Co zrobisz, jeśli twój pocałunek ma siłę elektrycznego wstrząsu i… może zabić was oboje? Co zrobisz, jeśli jesteś kimś więcej, niż ci się wydaje…Życie siedemnastoletniej Beth zmienia się z dnia na dzień – wraz z pierwszą wizją. To początek odkrywania niezwykłej prawdy o sobie samej i o swoim przeznaczeniu, dla którego powinna wyrzec się miłości… Siedem promieni to powieściowy debiut hollywoodzkiej scenarzystki. Jessica Bendinger autorka scenariusza czwartego sezonu „Seksu w wielkim mieście” nagrodzonego Emmy Award i Golden Globe, przemówiła do czytelniczek postacią bohaterki – ironicznej i romantycznej, obdarzonej nadprzyrodzoną mocą i poszukującej własnej tożsamości dziewczyny, która odkrywa najbardziej magiczny dar: miłość. Po sukcesie powieści w USA Jessica Bendinger postanowiła napisać kontynuację „Siedmiu promieni”.
Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2010-04-20
Kategoria: Dla młodzieży
Kategoria wiekowa: 15-18 lat
Tytuł oryginału: The Seven Rays
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Katarzyna Makaruk
Ilustracje:Małgorzata Cebo-Foniok/esthAlto/Frederic Cirou/Getty Images/Flash Press MEdia
Książka bardzo średnia. Żadnych górnolotnych emocji i wrażeń a szkoda, bo mogła być z tego naprawdę fajna lektura, bo pomysł na książkę naprawdę fajny. Gdy ją kończyłam byłam pewna że będą kolejne części, taka pierwsza część miałaby wtedy sens, a tu wieeeelki zawód.Nie polecam:(