W tym miejscu powietrze aż trzeszczy od pradawnej magii. Łatwo pomylić tu okrutną namiętność z miłością...
Willow Madizza to ostatnia wiedźma ze swojego rodu. Ojciec wpoił jej życiowy cel - pomszczenie jego siostry i dokonanie odwetu na Zgromadzeniu, które odebrało mu należyte dziedzictwo. Willow zrobi wszystko, by uchronić przed podobnym losem młodszego brata. Po śmierci matki zostaje zmuszona do udania się na Uniwersytet Hollow's Grove, gdzie najzdolniejsi z jej gatunku uczą się praktykować magię.
Pozornie stanowiący bezpieczną przystań uniwersytet skrywa krwawe tajemnice. Niewielu wspomina głośno o masakrze, która dekady temu wymusiła zamknięcie placówki. Jednocześnie to tutaj Willow po raz pierwszy w życiu czuje się wolna od osądów zwykłych ludzi, darzących ją nienawiścią za krew płynącą w jej żyłach. Wrogość spotyka dziewczynę tylko ze strony Alarica Graysona Thorne'a, dyrektora szkoły, który gardzi wszystkim, co reprezentuje sobą Willow.
Alaric może jednak okazać się kluczem do jej długo planowanej zemsty. Czym skończy się balansowanie na cienkiej granicy pomiędzy prawdą a krwawymi tajemnicami?
Ta historia jest naprawdę SPICY. Sugerowany wiek: 18+
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-04-24
Tytuł oryginału: The Coven
Szykujcie się na wyprawę pełną fascynujących przygód i tajemniczych, magicznych istot. W tej opowieści przecinają się losy odważnej czarownicy i hipnotyzującego wampira, tworząc niepowtarzalną mozaikę napięcia i niezwykłości. Przygotujcie się na literacką ucztę, która oczaruje wasze zmysły i porwie serca do świata pełnego niespodzianek i niebezpieczeństw.
Fabuła rozwija się w sposób przemyślany, każda scena, każdy dialog i każdy szczegół mają swoje znaczenie. Autorka prowadzi nas przez labirynt wydarzeń, stopniowo odkrywając kolejne warstwy złożonej intrygi. Napięcie rośnie z każdą stroną, a misternie splecione wątki fabularne tworzą niezwykły gobelin, który zaskakuje na każdym kroku.
Książka przenosi czytelnika w głębiny mrocznego, ale jakże magicznego świata, w którym intryga, zemsta i pragnienie przetrwania przeplatają się w hipnotyzującym tańcu. Osadzona w klimacie dark academia wciąga od pierwszych stron i zostawia niezatarte wrażenia dzięki swojej głębi, atmosferze i misternie splecionej opowieści.
,,Sabat" to powieść, która zachwyca swoją złożonością i głębią. To mroczna, pełna napięcia opowieść o magii, zemście i poszukiwaniu tożsamości, która nie tylko wciąga, ale także zmusza do refleksji. Stworzony świat jest jednocześnie przerażający i fascynujący, a bohaterowie wraz ze swoimi wewnętrznymi konfliktami i trudnymi wyborami, na długo pozostają w pamięci czytelnika.
Słodki jest smak grzechu,gorzki - zdrady. Willow Madizza wreszcie poznaje prawdę - od samego początku tej relacji była marionetką w rękach Alarica Thorne'a...
Przeczytane:2024-08-08, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam,
Jak można zostawić czytelnika w takim momencie?!
Ta książka kończy się nagle, w najlepszym i najbardziej ciekawym momencie - niczym ulubiony serial, na który trzeba czekać kto wie ile by był kolejny sezon.
Pocieszam się myślą, że drugi tom już jest ale niestety jeszcze nie po polsku.
Dark romance - uwaga, naprawdę w końcu trafiłam na darka a nie coś, co jest nim określane a pozbawione jego cech.
Tu mamy pełen obraz dark romance, wampiry, wiedźmy i inne stwory mające specyficzne sposoby na pobieranie tego, czego potrzebują.
Willow Madizza jest ostatnią z prastarego rodu Madizzów ale jest także kimś więcej, znacznie więcej.
Bowiem dziewczyna jest córką dwojga czarowników - a musicie wiedzieć, że jeśli czarodziej rodzaju męskiego chce założyć rodzinę, to Przymierze odbiera mu magię.
Ma swoją misję - czy słuszną? To się jeszcze okaże.
Dziewczyna ma wielką moc a także spoczywa na niej ogromne brzemię.
Czy temu podoła?
Czy potrafi prawidłowo ocenić inne istoty?
Pełna akcji, napięcia, tajemnic i intryg a także er*tyzmu historia wiedźmy, której przodkini stworzyła Naczynia (kr*iopijców) zawierając pakt z samym diabłem.
Jaka jest prawda?
Kim jest dyrektor szkoły czarownic?
Dlaczego zaczynają ginąć uczennice?
Fabuła była tak skonstruowana, że przyciągała mnie jak magnes.
Nie mogłam przestać czytać, cały czas wychodziły co rusz nowe pytania a także sekrety a odpowiedzi na zadawane przeze mnie pytania czasem były zaskakujące.
Fascynowała mnie historia czarownic i naczyń, połączenie przeszłości z teraźniejszością.
Nie brakowało także ciętych języków i potyczek słownych między głównymi bohaterami a nasza bohaterka potrafiła zwrócić się także przeciw swojej rodzinie.
Czy słusznie? To się jeszcze okaże.
Willow i jej rodzina mają więcej tajemnic niż nam się wydaje i to także było odświeżające, chciałam te wszystkie zagadki rozwiązać i choć domyślałam się prawdziwego imienia Graya to pierwszy tom zakończył się w kluczowym momencie.
Bardzo chcę wiedzieć co wydarzyło się dalej i jak się potoczą losy czarownic i naczyń.
Nie da się ukryć, jest bru*alnie ale magicznie.