Kristin Hannah, ulubiona powieściopisarka polskich czytelniczek, autorka licznych bestsellerów ,,New York Timesa", trafia do najgłębszych i najwrażliwszych zakamarków naszych serc.
Książka ,,Rzeczy, które czynimy z miłości" to sugestywna i wzruszająca opowieść o magii i sile macierzyństwa. Mówi o radości z powrotu do domu i wyborze pomiędzy własnym dobrem a miłością.
Historia Angeli, jednej z trzech sióstr Malone, przekonuje, że nawet jeśli nie zawsze można zapobiec trudnym doświadczeniom, to warto się z nimi zmierzyć w godny sposób, a życie niesie nie tylko trudy, ale i nagrody za ich pokonywanie.
Poruszająca, głęboko emocjonalna podróż do sedna tego, co oznacza bycie rodziną.
Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2021-11-10
Tytuł oryginału: The Things We Do For Love
Przyznam, że czytałam ją długo, bo nie przypadła mi do gustu, ale koniec opowieści mnie zaskoczył.
W jesienne wieczory zapraszam do sięgnięcia po książkę Kristin Hannah ,,Rzeczy, które czynimy z miłości". Od razu zaznaczę, że nie jest to powieść z gatunku chrześcijańskich, to jednak, że nie ma w niej jasnych odwołań do wiary nie zmienia faktu, że autorka porusza bardzo istotne kwestie.
Główna bohaterka Angela, właśnie rozwiodła się z mężem i wraca do rodzinnej miejscowości, aby pomóc mamie i siostrom prowadzić rodzinną restaurację z włoskim jedzeniem. Czytelnik szybko dowiaduje się, że powodem rozstanie się pary, były ogromne niespełnione pragnienia o posiadaniu potomstwa. Czytelnik razem z główną bohaterką jest zaproszony do przeżycia tej traumy i powolnego wychodzenia z niej, a także rozpoczęcia życia na nowo. Okazuje się bowiem, że macierzyństwo można realizować na różne sposoby.
,,Rzeczy, które czynimy z miłości" to wzruszająca opowieść o miłości, macierzyństwie i przebaczeniu.
Książka mega fajna ? wzruszająca, momentami łezka w oku się zakręciła ? pierwsza moja książka tej autorki i już sięgam po kolejne ? Polecam!
Niepublikowana wcześniej w Polsce książka Kristin Hannah, autorki uwielbianych na całym świecie powieści ,,Słowik" oraz ,,Zimowy ogród". Życie prywatne...
Blake Colwater, wzięty adwokat z Los Angeles, wyznaje swojej wieloletniej żonie Annie, że zakochał się w innej kobiecie. Zrozpaczona Annie wyjeżdża do...
Przeczytane:2017-05-28,