Różaniec za dzieci

Gdy którego z was syn prosi o chleb, czy jest taki, który poda mu kamień? Albo gdy prosi o rybę, czy poda mu węża? Jeśli więc wy, choć źli jesteście, umiecie dawać dobre dary swoim dzieciom, to o ileż bardziej Ojciec wasz, który jest w niebie, da to, co dobre, tym, którzy Go proszą (Mt 7,9-11).

Słowa Pana Jezusa zachęcają do wytrwałej modlitwy za nasze dzieci, o których myślimy, których życiem żyjemy, o które się troszczymy bez względu na to, ile lat mają lat.

Podejmując modlitwę różańcową za nasze dzieci, mamy okazję włączyć się w piękną inicjatywę, do której nieraz zachęca Kościół, by oddać swych najbliższych pod opiekę Maryi. Coraz więcej rodziców dostrzega, że we współczesnym świecie bez działania opatrzności Bożej nie sposób uchronić dzieci od zagrożeń sumienia i upadku moralnego. Podarujmy więc dzieciom to, co najcenniejsze, by bronić ich dusz i ciał. Nie bójmy się prosić Matkę Bożą o wstawiennictwo u Boga za nasze dzieci.

Informacje dodatkowe o Różaniec za dzieci:

Wydawnictwo: Rafael
Data wydania: 2019-10-03
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: bóg Kościoły i wyznania chrześcijańskie

Kup książkę Różaniec za dzieci

Byłam przyjaciółką diabła
Wojciech Jaroń 0
Okładka ksiązki - Byłam przyjaciółką diabła

Był coraz bardziej natarczywy, coraz częściej pokazywał mi swoją obecność. Coraz częściej udawało mu się zawładnąć moim ciałem. Pytałam go, dlaczego tak...

Wojciech Jaroń0
Okładka ksiązki - Pamiątka Duchowej Adopcji. Duchowa Adopcja wynagrodzeniem Najświętszemu Sercu Pana Jezusa i Niepokalanemu Sercu Maryi

Tegoroczne dzieło Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego Zagrożonego Zagładą, które jest prawdziwym ratunkiem dla tysięcy ludzkich istnień, zbiega się z wyjątkowym...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;