Romans pod siatką

Karolina. Tegoroczna maturzystka. Dorabia jako kelnerka w jednym z poznańskich lokali. Odważna i zadziorna.

Michał. Jeden z najpopularniejszych i najprzystojniejszych siatkarzy w kraju. Otacza go wianuszek fanek. Pewny siebie i nieustępliwy w dążeniu do celu.

Pewnego dnia do knajpy, w której pracuje Karolina, przychodzi kilku reprezentantów Polski w siatkówce, w tym Michał. Dziewczyna przez przypadek wylewa na niego kawę. Chłopak, zamiast zrobić kosmiczną awanturę, czeka na Karolę po pracy.

To spotkanie odmienia ich życie i zapoczątkowuje pełną namiętności relację.

Czy miłość w blasku fleszy jest możliwa?

Czy dziewczyna zda test, któremu poddaje ją Sebastian, kumpel Michała z drużyny?

Jak zakochani poradzą sobie z intrygą wymyśloną przez zazdrosną eks?

Informacje dodatkowe o Romans pod siatką:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2024-10-09

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Relating to adolescence / teenage years Interest age: from c 17 years

Kup książkę Romans pod siatką

Romans pod siatką - opinie o książce

Avatar użytkownika - booksitsmypassio
booksitsmypassio
Przeczytane:2024-10-24, Ocena: 6, Przeczytałam,

Tytuł: Romans pod siatką.

Autor: K. Hellishdeer, Agata Sobczak

Wydawnictwo Pascal

Wydawnictwo Yavi

Data premiery: 09.10.2024r.

#współpracareklamowa

#współpracabarterowa

#współpracarecenzencka

"Nie jestem dobry w temacie miłości, nie zaznałem jej po stracie rodziców, nie miał kto pokazać mi jej wartości ani przebić się przez mury, którymi się otoczyłem. Tak, miałem w swoim życiu krótkie epizody łóżkowe, kobiety się we mnie zakochiwały, jednak żadna nie zwróciła mi w głowie. A teraz poznałem Karolinę i chcę o nią walczyć. Z własnymi demonami, ludźmi i nawet z nią samą. Chcę ją chronić i być dla niej najważniejszy. "

Piękna historia miłosna, opowiadająca o trudach życia w blasku fleszy.

Relacja między bohaterami jest elektryzująca, od początku jest między nimi chemia, lecz znajdą się też pewne osoby, które trochę namieszają. Przyjaciel Michała, Sebastian ma tu swoją rolę i plan, który konsekwentnie realizuje, więc zazdrość i kłótnie między Karoliną a Michałem są dość często, do tego przyjaźń Karoliny z innym mężczyzną, z którym Michał ma na pieńku, nie pomaga w ich relacji. Kiedy w końcu między bohaterami zaczyna się układać, eks Michała zrzuca na nich bombę w postaci..... Tego wam nie powiem 😁, za dużo bym zdradziła 🤭, ale ta informacja na nowo namiesza w ich relacji.

Czy uczucie między bohaterami będzie na tyle silne, aby przetrwać w brutalnym świecie sławy?

Jak myślicie?

Lekka i przyjemna lektura, idealna na jeden wieczór z ciepłą herbatką.

Autorki lekkim piórem przekazują również tak trudny temat jak utrata siostry, rodziców, wychowanie w domu dziecka.

Idealnie zobrazowane sceny rozgrywających się meczów siatkówki, powiem Wam, że moja wyobraźnia zadziałała w 100% i czytając opisy meczów czułam się jakbym była na stadionie i kibicowała naszym. 🤭

Do tego mnóstwo dialogów, nie zabraknie słownych potyczek oraz gorących scen.

Gorąco polecam.

Dziękuję wydawnictwu i autorkom za zaufanie i egzemplarz recenzencki.

#książkoweimpresje #polskiebookstagramy #bookstagrampl

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2024-10-18, Ocena: 6, Przeczytałam,

🏐 „Romans pod siatką” to bardzo lekki i przyjemny romans w którym możemy przenieść się na mecze siatkówki,wybrać się do dobrej restauracji,daleka podróż bądź przeżywać chwile niepewności i zazdrości.
Historia jest nie tylko o szybko rozwijającej się relacji znanego siatkarza i młodej dziewczyny,ale również jest o walce z przeszłością oraz strachem przed nawiązywaniem nowej relacji ze znanym sportowcem.

🔺Karolina czasem bywa porywcza,podejmując zbyt szybko decyzje,które ranią innych.Boi się-choć sie jej nie dziwię,ponieważ wchodzi w dorosłe życie
🔺Michał to sportowiec o niechlubnej sławie.Troszkę szalony,choć bardzo mi się w nim to podobała.Podejmuje szybko decyzje,wiedząc czego i kogo chce.

🏐Historia nie tylko spowodowała mój uśmiech na twarzy dzięki emocjom podczas meczów,jak również dała mi chwilę niepewności,gdy pomiędzy bohaterami iskrzyło.Nie jest łatwo-jest wybuchowo i zaskakująco!To polubiłam,bo przez to lekturę czyta sie z wielką przyjemnością.

🏐Powieść jest idealna dla fanów siatkówki,lubiących motyw pierwszej miłości oraz intrygi w fabule,która burzy spokój bohaterów.Gwarantuje,że nuda nie grozi.

Gorąco polecam

Ostatnia asysta
K. Hellishdeer0
Okładka ksiązki - Ostatnia asysta

„Ostatnia Asysta” to historia, która poruszy najskrytsze zakamarki serc czytelników, ukazując, że czasami najtrudniejsze decyzje prowadzą do...