Ile razy zastanawialiśmy się jaką potrawę przyrządzić na uroczysty obiad, czy na kolację dla przyjaciół? Dodatkowym utrudnieniem w dokonaniu takiego wyboru są pory roku.Tak, to prawda. Nie zawsze możemy dostać wszystkie składniki np. zimą. Ten problem dodatkowo zawęża listę potraw do przygotowania. Chcemy zjeść coś pysznego, a nie mamy pomysłu. Piotr Adamczewski i jego najnowsza książka "Rok na stole" służą apetycznymi podpowiedziami.
Wydawnictwo: Nowy Świat
Data wydania: 2006 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
,,Smakosz wędrowny" jest rezultatem podróży reporterskich po wielu krajach i kontynentach, a także podróży w głąb historii. We wszystkich tekstach dominuje...
Anegdoty kuchenno-restaruracyjne o wielkich postaciach historycznych m.in. Bach, Napoleon, Casanova oraz postaciach literackich m.in. Forrest Gump czy...
Przeczytane:2010-08-08, Przeczytałem, Mam,