Ile razy zastanawialiśmy się jaką potrawę przyrządzić na uroczysty obiad, czy na kolację dla przyjaciół? Dodatkowym utrudnieniem w dokonaniu takiego wyboru są pory roku.Tak, to prawda. Nie zawsze możemy dostać wszystkie składniki np. zimą. Ten problem dodatkowo zawęża listę potraw do przygotowania. Chcemy zjeść coś pysznego, a nie mamy pomysłu. Piotr Adamczewski i jego najnowsza książka "Rok na stole" służą apetycznymi podpowiedziami.
Wydawnictwo: Nowy Świat
Data wydania: 2006 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
"Jest ser!" to relacje z podróży dziennikarskich po Europie i Polsce w poszukiwaniu smaku serów. Druga część książki to przepisy kulinarne, w których sery...
Kim był Lukullus i co lubił jeść? Co robił Rossini, gdy nie komponował, i Talleyrand, który długie lata mącił w polityce europejskiej? Co łączy admirała...
Przeczytane:2010-08-08, Przeczytałem, Mam,