Mówi się, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Niestety, przygotowując je, często popadamy w rutynę, nie mając pomysłu na urozmaicenie. Czasami wystarczy ciekawa inspiracja, by banalną kanapkę z serem i szynką przeobrazić w równie proste, ale przede wszystkim pełnowartościowe i smaczne danie. I z takich inspiracji składa się ta książka.
Autorka podpowiada, w jaki sposób zestawić powszechnie znane produkty, żeby razem stworzyły oryginalne połączenia smakowe, jak na przykład: kanapka z limonkowym masłem z awokado, wędzonym łososiem i burakiem, farfalle z bryndzą, orzechami i jabłkiem czy pudding chia z jogurtem kokosowym, musem mango i malinami.
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2017-03-01
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 220
Król w kuchni jest tylko jeden. Pomidor! Jego geniusz tkwi w uniwersalności i nieograniczonych możliwościach, które daje, a rozkoszować się nim można...
Absolutny hit wśród książek kulinarnych. Ponad 60 fantastycznych przepisów! Zwyciężczyni drugiej polskiej edycji najpopularniejszego kulinarnego...
Chcę przeczytać,