Przy filiżance kawy

Ada i Dorota pracują nad rozwojem swojej galerii. Wszystko jest na dobrej drodze, ponieważ klientów przybywa.

Ada musi poukładać swoje życie i pomyśleć o rozwodzie, ale czy na pewno ona tego chce? Wyjazd do Francji i spotkanie z mężem napawa ją lękiem. Czy z miłości do Mateusza nic już nie zostało?

Dorota nie ma ostatnio dobrej passy. Ktoś ewidentnie chce zaszkodzić jej i Łukaszowi. Dodatkowo zdrowie zaczyna szwankować. Już niedługo będzie musiała stoczyć walkę o swoje życie i to dosłownie.

Tomek jest zadowolony ze swojego życia na wsi, ale samotność zaczyna mu coraz bardziej przeszkadzać. Źle ulokował swoje uczucia. Niestety przeszłość dobija się do niego drzwiami i oknami.

Niespodziewane zdarzenie powoduje, że Malinowscy zastanawiają się nad sprzedażą swojego domu. Czy pensjonat da się uratować? Czy to będą ostatnie święta w Wiosence?

Informacje dodatkowe o Przy filiżance kawy:

Wydawnictwo: Magia Słów
Data wydania: 2022-12-01
ISBN: 9788396520876

Kup książkę Przy filiżance kawy

Przy filiżance kawy - opinie o książce

Avatar użytkownika - poprostuwiola
poprostuwiola
Przeczytane:2024-10-04, Ocena: 4, Przeczytałam,

Dalsze losy dwóch sióstr, Ady i Doroty, ich rodziny i znajomych. Nowe wydarzenia i decyzje rzutujące na dalszym życiu. Kilka nieoczekiwanych powrotów i zmian priorytetów.

Nie myślałam,że końcem września przeczytam pierwszą w tym roku książkę świąteczną. Ale tak właśnie się stało.

Ciepła, niemalże otulająca, niezbyt długa, bardzo życiowa powieść. Pełna miłości, nadziei, wybaczenia, niespodzianek oraz wiary w Boga i Jego działanie w naszym życiu.

Książkę czyta się szybko i nawet dosyć przyjemnie. Było jednak kilka fragmentów gdzie troszkę przeszkadzały mi powtórzenia. Minimalnie, ale są. Fabuła wciąga, a mały kryminalny epizod dodał tej książce charakterku.

Dziennik przetrwania. Zapiski niedoskonałej matki
Małgorzata Mroczkowska0
Okładka ksiązki - Dziennik przetrwania. Zapiski niedoskonałej matki

„Dziennik przetrwania” to miód na zbolałe serca matek, które co dzień stają do nierównej walki z rzeczywistością. To także...

Od jutra dieta
Małgorzata Mroczkowska0
Okładka ksiązki - Od jutra dieta

Nazywam się Baśka i jestem gruba. Zakrztusiłam się wczoraj marchewką. Pączek by mi tego w życiu nie zrobił. Baśka ma 39 lat, kochającego męża i wspaniałą...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk