Ada i Dorota pracują nad rozwojem swojej galerii. Wszystko jest na dobrej drodze, ponieważ klientów przybywa.
Ada musi poukładać swoje życie i pomyśleć o rozwodzie, ale czy na pewno ona tego chce? Wyjazd do Francji i spotkanie z mężem napawa ją lękiem. Czy z miłości do Mateusza nic już nie zostało?
Dorota nie ma ostatnio dobrej passy. Ktoś ewidentnie chce zaszkodzić jej i Łukaszowi. Dodatkowo zdrowie zaczyna szwankować. Już niedługo będzie musiała stoczyć walkę o swoje życie i to dosłownie.
Tomek jest zadowolony ze swojego życia na wsi, ale samotność zaczyna mu coraz bardziej przeszkadzać. Źle ulokował swoje uczucia. Niestety przeszłość dobija się do niego drzwiami i oknami.
Niespodziewane zdarzenie powoduje, że Malinowscy zastanawiają się nad sprzedażą swojego domu. Czy pensjonat da się uratować? Czy to będą ostatnie święta w Wiosence?
Wydawnictwo: Magia Słów
Data wydania: 2022-12-01
Czasami miłość stawia przed nami wielkie wyzwania… Piotr i Joanna to młode małżeństwo, które połączył przypadek. On pochodzi z rodziny inteligenckiej...
„Dziennik przetrwania” to miód na zbolałe serca matek, które co dzień stają do nierównej walki z rzeczywistością. To także...
Przeczytane:2024-10-04, Ocena: 4, Przeczytałam,
Dalsze losy dwóch sióstr, Ady i Doroty, ich rodziny i znajomych. Nowe wydarzenia i decyzje rzutujące na dalszym życiu. Kilka nieoczekiwanych powrotów i zmian priorytetów.
Nie myślałam,że końcem września przeczytam pierwszą w tym roku książkę świąteczną. Ale tak właśnie się stało.
Ciepła, niemalże otulająca, niezbyt długa, bardzo życiowa powieść. Pełna miłości, nadziei, wybaczenia, niespodzianek oraz wiary w Boga i Jego działanie w naszym życiu.
Książkę czyta się szybko i nawet dosyć przyjemnie. Było jednak kilka fragmentów gdzie troszkę przeszkadzały mi powtórzenia. Minimalnie, ale są. Fabuła wciąga, a mały kryminalny epizod dodał tej książce charakterku.