Prywatne smaki PRL-u Andrzeja Fiedoruka to zapiski będące wspomnieniami z okresu panowania systemu totalitarnego w Polsce. I choć odcisnął on na społeczeństwie swoje piętno, to jednak wywołuje miłe wspomnienia i tęsknoty za zdrową, naturalną żywnością, produkowaną metodami naszych przodków.
Jak Autor sam pisze: Młodszym czytelnikom niech służy ona jako opis obyczajów PRL-u oraz smaków usytuowanych w kontekście wydarzeń, świąt czy też brutalnej jak na tamte czasy prozy życia. Pozostałych Państwa zapraszam do powrotu w lata młodości, a może i próby przypomnienia swoich własnych smako-chwil.
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2011-08-09
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 168
Język oryginału: polski
Kuchnia kresowa. Ileż to opowieści, mitów i legend zabarwionych nutką nostalgii za rajem, a może młodością utraconą. W licznych rozprawach problem Kresów...
Kontusz, szabelka i.. kawa - to Polacy pożyczyli z Orientu XVII wieku. Komu nalezy zawdzięczać odkryciekawy? Według legendy etiopskim mnichom, którzy na...