Zaproponowany program to ćwiczenia i zabawy do wykorzystania w pracy dydaktyczno-terapeutycznej dla nauczycieli i terapeutów pracujących z dziećmi o specyficznych potrzebach edukacyjnych. Program przeznaczony jest do realizacji w pracy terapeutycznej w przedszkolach masowych, z grupami integracyjnymi oraz w przedszkolach integracyjnych, jak również w zajęciach terapeutycznych w klasach młodszych szkół podstawowych i specjalnych. Celem programu jest umożliwienie dzieciom niepełnosprawnym zdobycia wiedzy i umiejętności na miarę ich możliwości, w warunkach przedszkola ogólnodostępnego, kształtowanie właściwych interakcji międzyosobowych, kształtowanie postaw otwartości i samoakceptacji. Pełna realizacja tego celu da pedagogom możliwość stworzenia optymalnego planu psychostymulacji dzieci niepełnosprawnych i przygotowanie ich do względnie niezależnego funkcjonowania w społeczeństwie.

Informacje dodatkowe o Program psychostymulacji dzieci w wieku przedszkolnym z deficytami i zaburzeniami rozwoju :

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: 2015-11-08
Kategoria: Pedagogika
ISBN: 978-83-7850-959-2

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Program psychostymulacji dzieci w wieku przedszkolnym z deficytami i zaburzeniami rozwoju

Program psychostymulacji dzieci w wieku przedszkolnym z deficytami i zaburzeniami rozwoju - opinie o książce

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk