Potrzebuję Cię

Darlene i Brad wraz z trójką dzieci właśnie przeprowadzili się z Houston do Teksasu. To niebezpieczny stan, o czym przekonuje się Darlene. Wąż, który wkrada się do ich domu, nie będzie dobrą wróżbą. Ale od czego jest wspierający małżonek. W tej rodzinie wyrozumiałość, bezpieczeństwo i miłość są przecież podstawą. Do czasu przynajmniej.
Nagle bowiem okazuje się, że syn, łobuzerski Chad, wpada w złe towarzystwo, a córki, Ansley i Grace, zaczynają mieć problemy ze szkołą i własnymi emocjami. W dodatku Darlene zaczyna być pełna wątpliwości. Czyżby Brad ją zdradzał?
Tak zaczyna się rodzinna i osobista tragedia, w której pomocną dłoń wyciągnie życzliwa osoba, psychoterapeutka oraz Ktoś jeszcze. Ktoś, kto wniesie do rodziny Darlene najwięcej spokoju. „Potrzebuję Cię teraz" to poruszająca opowieść o drugiej szansie i nadziei, która nie umiera nigdy.

Informacje dodatkowe o Potrzebuję Cię:

Potrzebuję Cię - opinie o książce

Avatar użytkownika - takahe
takahe
Przeczytane:2014-03-07, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki w 2014 roku,
Książka którą czyta się niesamowicie szybko. Ciężko było mi się oderwać od niej i muszę przyznać że ja zakończyłabym ją mniej optymistycznie. Autorka poruszyła ważny temat jakim jest samookaleczanie się. Rodzicom wydaje się że ich dzieci mają idealne życie, że dziecko z którego są najbardziej dumni takie życie ma. Książka też wspomina o prawdziwej przyjaźni która nawiązuje się pomiędzy dwoma całkiem innymi z charakteru kobietami. Książka którą szczerze mogę polecić a którą przeczytałam dzięki IBUK Libra w ramach tygodnia książki :)