Wydawnictwo: Amber
Data wydania: b.d
Książeczka z pomyślnym zakończeniem. Lubię dobre zakończenia, nawet w bajeczkach dla dużych dziewczynek. Jak na taką literaturę przystało czyta się szybko, lekko i przyjemnie. Dziś przeczytane, jutro pewnie będzie zapomniane. Mam jeszcze jedną chyba tej autorki to przeczytam po prostu dla rozrywki i oderwania się od cięższych pozycji.
W książce poznajemy Faith, która by nie stracić posiadłości musi w ciągu roku wyjść z mąż za wicehrabiego Dewhurst, taki zapis pozostawił jej ojciec w testamencie. Faith jest zaręczona od lat z wicehrabią Nevillem, ale zanim doczekała się małżeństwa to została wdową.
Po śmierci brata i ojca do Angli powraca kapitan Griffin i teraz on zostaje wicehrabią Dewhurst. Faith by dotrzymać warunków testamentu i nie stracić rodzinnego domu postanawia oświadczyć się Griffinowi. Z początku mężczyzna odprawia ją, jednak po jakimś czasie zmienia zdanie. Z dnia na dzień ich miłość rośnie, łączy ich już nie tylko papier, a pożądanie.
Polecam książkę, fajny romansik trochę przewidywalna, ale jej lekkość sprawia że nie można się oderwać.
Czy po jednym pocałunku on przestanie gardzić miłością? Czy za sprawą jednego pocałunku spełnią się jej grzeszne pragnienia? Dorothea nie szuka miłości...
Piękna i bogata lady Meredith wzbudza ciekawość salonów swą oryginalną decyzją - postanawia pozostać sama, a nie, jak inne panny, szukać męża. Nie...
Przeczytane:2013-12-22, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 (190) książek w 2013, Mam, Romanse,