Wydawnictwo: Amber
Data wydania: b.d
Książeczka z pomyślnym zakończeniem. Lubię dobre zakończenia, nawet w bajeczkach dla dużych dziewczynek. Jak na taką literaturę przystało czyta się szybko, lekko i przyjemnie. Dziś przeczytane, jutro pewnie będzie zapomniane. Mam jeszcze jedną chyba tej autorki to przeczytam po prostu dla rozrywki i oderwania się od cięższych pozycji.
W książce poznajemy Faith, która by nie stracić posiadłości musi w ciągu roku wyjść z mąż za wicehrabiego Dewhurst, taki zapis pozostawił jej ojciec w testamencie. Faith jest zaręczona od lat z wicehrabią Nevillem, ale zanim doczekała się małżeństwa to została wdową.
Po śmierci brata i ojca do Angli powraca kapitan Griffin i teraz on zostaje wicehrabią Dewhurst. Faith by dotrzymać warunków testamentu i nie stracić rodzinnego domu postanawia oświadczyć się Griffinowi. Z początku mężczyzna odprawia ją, jednak po jakimś czasie zmienia zdanie. Z dnia na dzień ich miłość rośnie, łączy ich już nie tylko papier, a pożądanie.
Polecam książkę, fajny romansik trochę przewidywalna, ale jej lekkość sprawia że nie można się oderwać.
Małżeństwo z rozsądku - tylko to pozostaje Claire Truscott po tragedii, jaka ją spotkała. Bogaty lord Fairhurst wydaje się idealnym kandydatem. Lecz osobliwy...
Uzdrawiająca siła miłości w powieści jednej z najpopularniejszych amerykańskich autorek romansów historycznych. Po tragicznej śmierci żony hrabia Hampton...
Przeczytane:2013-12-22, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 (190) książek w 2013, Mam, Romanse,