Pod ziemią, czyli co się kryje wewnątrz naszej planety

Czy zastanawialiście się kiedyś, co macie pod stopami? Rury dostarczają wodę do domów, szkół, sklepów i biurowców. Pod chodnikami miast ciągną się przewody, które doprowadzają prąd, dzięki czemu możecie włączyć światło i oglądać telewizję. Jest również sieć kabli, dzięki którym działa internet.

Przed wami książka, z której dowiecie się, co to jest czarne złoto, zwiedzicie bunkry i schrony, prze­jedziecie się Eurotunelem oraz dotrzecie do wnętrza Ziemi.

Chcecie zobaczyć, co jeszcze kryje się pod powierzchnią? Zapraszam na wycieczkę w głąb Ziemi!

Monika Utnik - absolwentka polo­nistyki i italianistyki Uniwersytetu Warszawskiego, dziennikarka, wielo­letnia redaktorka magazynów wnętrzarskich. Zadebiutowała książką dla dzieci ,,Mamma mia. Włochy dla dociekliwych". Lubi włoski design i malar­stwo trecenta. W mieszkańcach Italii najbardziej docenia ich miłość do ży­cia. Wolne chwile spędza w ukochanym domu na wsi.

Małgosia Piątkowska - ilustratorka. Ukończyła Wydział Ilustracji na Uniwersytecie West of England (Bristol). Uwielbia swoją pracę, bo to dzięki niej może podzielić się swoim sposobem postrzegania świata. Jej największą inspiracją jest dzieciństwo i związany z nim surrealizm. Nałogowa rysow­niczka. W tworzeniu rysunków posłu­guje się technikami tradycyjnymi, ale też z entuzjazmem podchodzi do pro­gramów graficznych.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Informacje dodatkowe o Pod ziemią, czyli co się kryje wewnątrz naszej planety:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2023-10-25
Kategoria: Edukacyjne

Kup książkę Pod ziemią, czyli co się kryje wewnątrz naszej planety

Jak działa świat. Co się dzieje z moją kupą?
Monika Utnik0
Okładka ksiązki - Jak działa świat. Co się dzieje z moją kupą?

Jak działa świat - to nowa seria popularnonaukowa dla czytelników w wieku 3-5 lat. Poruszane są w niej tematy z rozmaitych dziedzin nauki, tyle że w sposób...

Nasze cztery kąty, czyli jak dawniej mieszkano
Monika Utnik0
Okładka ksiązki - Nasze cztery kąty, czyli jak dawniej mieszkano

Przepięknie zilustrowana podróż po pałacach, dworach i domach. Od wykutych w skale miast Jordanii i willi starożytnych Rzymian, przez średniowieczne domy...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk