Wyobraź sobie, że nic Ci się nie układa. Nieplanowane dziecko, które może pokrzyżować plany zawodowe i studenckie. Mężczyzna wypierający się ojcostwa. A do tego brak miłości, znienawidzona praca i wieczne problemy finansowe. Jednym słowem koniec świata.
Nagle Dorota dowiaduje się, że ma korzenie pół Niemki i jest jedyną spadkobierczynią ogromnego majątku po zmarłej prababce. Prawdziwy cud.
Wydawać by się mogło, że los kobiety i jej córki został odmieniony. Euforia trwa jednak krótko, ponieważ nabycie majątku wiąże się z przeprowadzką na drugi koniec kuli ziemskiej. Dorota staje więc przed dylematem: żyć skromnie w rodzinnym kraju, czy rozpocząć wszystko od nowa daleko od domu?
„Pod innym niebem” to opowieść o heroicznej walce, życiowych dylematach i trudnych wyborach.
Wydawnictwo: Wydawnictwo Psychoskok
Data wydania: 2019-03-06
Tytuł oryginału: Pod innym niebem
Język oryginału: Polska
Współczesna historia o Kopciuszku! Młoda tłumaczka Ewelina wyjeżdża na saksy do Stanów. Na jednym z wykwintnych bali, które obsługuje, poznaje przystojnego...
Historyczna powieść obyczajowa o wielkiej miłości polskiej patrycjuszki, córki elbląskiego mincerza i szwedzkiego żołnierza z czasów wojny ze Szwedami...
Przeczytane:2020-06-02, Ocena: 5, Przeczytałam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2020 roku, 52 książki 2020,