Z okazji dziewięćdziesięciolecia „Naszej Księgarni” postanowiliśmy zebrać w kilku tomach najpiękniejsze książeczki, jakie przez lata ukazywały się w serii „Poczytaj mi, mamo”. Publikujemy je w niezmienionej szacie graficznej, aby bajkom naszych wielkich pisarzy, jak kiedyś, towarzyszyły prace wybitnych plastyków.
Po entuzjastycznym przyjęciu przez krytyków i czytelników Księgi pierwszej znów otwieramy drzwi do pełnego magii i nostalgii królestwa naszego dzieciństwa...
W tym tomie znajdziecie następujące poczytajki:
"Zarozumiała łyżeczka"
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2011-11-09
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Tłumaczenie: brak
Ilustracje:Elżbieta Gaudasińska, Edward Lutczyn, Wanda Orlińska, Zbigniew Rychlicki, Mirosław Tokarczyk
Jak mimo przenieść się do świata bajek z mojego dzieciństwa. Po raz kolejny sięgnęłam do kultowej serii i znów cieszę się jak dziecko. Pouczająca bajka o zarozumiałej łyżeczce i o chłopcu szukającym przyjaciela zasługują na szczególną uwagę. Świat staje się magiczny i pełen życia dzięki dźwiękom z rur (Co w rurach piszczy). Oj warto sięgnąć po bajki z tego zbioru.
Przeczytane:2014-02-27, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 (253) książki w 2014, Dla dzieci, Mam,