Po pierwsze śniadanie. Jak jedzą szczupli

Ocena: 5.5 (2 głosów)

Poradnik dla osób, które wypróbowały już różne diety, mają za sobą nawet konsultacje dietetyka i całkiem długie okresy uzyskiwania normalnej masy ciała. Przyda się także osobom szczupłym, żeby zrozumiały, co robią inaczej niż osoby z nadwagą, i zachowały dobre nawyki do końca życia. Nie proponuje diety cud, ale przemyślenie naszego sposobu odżywiania i wdrożenie kilku zasad, które zapewnią nam ładną sylwetkę, dobre samopoczucie i pozwolą uniknąć chorób metabolicznych. Książka dedykowana wszystkim mamom i babciom, które w trosce o dzieci i wnuki przekarmiają je, ulegając niekontrolowanym prośbom o słodycze i fast foody, a następnie z tą samą troską próbują odchudzać.

Renata Ruszniak, absolwentka Akademii Medycznej w Lublinie oraz Poradnictwa Żywieniowego i Dietetycznego Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.  Udziela porad w warszawskiej Klinice Medycyny Estetycznej Rclinic osobom zdrowym, z nadwagą, niedoborami witaminowo-mineralnymi, odczuwającym chroniczne zmęczenie, nadmierną potliwość, chorym na cukrzycę, nadciśnienie tętnicze, hipercholesterolemię, czyli wszystkim potrzebującym pomocy w zakresie zmiany stylu odżywiania.

Informacje dodatkowe o Po pierwsze śniadanie. Jak jedzą szczupli:

Wydawnictwo: Bis
Data wydania: 2014-04-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7551-382-0
Liczba stron: 112

więcej

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Po pierwsze śniadanie. Jak jedzą szczupli

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Po pierwsze śniadanie. Jak jedzą szczupli - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mamalea
Mamalea
Przeczytane:2016-04-27, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2016,
Poradnik na temat odżywiania. Tak naprawdę podanych jest tu tylko kilka informacji, które zostały powtórzone na różne sposoby, by czytelnik lepiej je zapamiętał. Autorka tłumaczy bardzo prosto, wręcz łopatologicznie, co i jak należy jeść, by być zdrowym i szczupłym. Wyjaśnia dlaczego niektórzy ludzie tyją - poprzez analogię do zawodników sumo, którzy ćwiczą na czczo i zjadają jedynie dwa posiłki dziennie. Tekst uzupełniony jest tabelkami i schematycznymi rysunkami zapadającymi w pamięć. Znajdziemy tu też rozróżnienie węglowodanów "złych" od "dobrych", produktów znacznie podwyższających cukier we krwi od tych z niskim indeksem glikemicznym. W tej książce nie ma zbędnych słów, jest samo sedno, esencja z informacji, które można znaleźć porozrzucane w wielu innych publikacjach dietetyków i lekarzy. W dodatku są to informacje potwierdzone, a nie bełkotliwa argumentacja próbująca przekonać do "podejrzanej" diety. Polecam do przeczytania i stosowania! Od dziś dzień zaczynamy od sporej porcji owsianki :-) Smacznego!
Link do opinii
Avatar użytkownika - annna84
annna84
Przeczytane:2014-06-12, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2014, Mam,
Bardzo ciekawa książka, którą polecam każdemu, kto chce odżywiać się świadomie. O tym, dlaczego śniadanie jest tak ważne, co to jest insulinooporność, jak rozłożyć posiłki w ciągu dnia i jakich produktów unikać. Dużo pożytecznych informacji, które każdy powinien wiedzieć. Książka, do której będę często wracać, żeby utrwalić sobie najważniejsze rzeczy.
Link do opinii
Recenzje miesiąca
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska
 Kalendarz adwentowy
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Zmiana klimatu
Karina Kozikowska-Ulmanen
Zmiana klimatu
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy