Pióro dinozaura

Bestseller 2009 w Danii Nagroda duńskiego radia dla najlepszej powieści: DR Romanpriesen 2009 Uniwersytet w Kopenhadze. Przybytek wiedzy, wymiany myśli, twórczej dyskusji. Lecz za fasadą chłodnej naukowej debaty kłębią się emocje, zawiść przeradza się w nienawiść, a urażona duma rodzi żądzę odwetu…Kontrowersyjny profesor zostaje znaleziony martwy w swoim gabinecie. Podejrzani są wszyscy – wybitny paleontolog miał wielu wrogów. Wśród nich jest jego doktorantka Anna. Profesor utrudniał obronę jej przełomowej pracy dyplomowej. Ale komisarz prowadzący śledztwo niespodziewanie właśnie ją prosi ją o pomoc… Młoda duńska pisarka jest biologiem. Jej powieść Pióro dinozaura zdobyła w Danii nagrody i nominacje do ważnych wyróżnień literackich. Prawa do jej wydania kupili wydawcy w jedenastu krajach. Znakomita, niepokojąca intryga książki prowadzi czytelnika labiryntem kryminalnej zagadki przez świat uniwersyteckich rywalizacji. Ta świetnie napisana powieść ukazuje naukowy świat opleciony siecią kłamstw i samotnych bohaterów zmagających się z tajemnicami własnej przeszłości. „Alt For Damenre” Kapitalny thriller z trzymającą w napięciu fabułą i interesującą bohaterką. „Berlingske Tidende

Informacje dodatkowe o Pióro dinozaura:

Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2010-04-13

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Pióro dinozaura

Pióro dinozaura - opinie o książce

Avatar użytkownika - Aleksa_Olcia
Aleksa_Olcia
Przeczytane:2017-09-26, Ocena: 6, Przeczytałam,

Najlepsza książka jaką czytałam!

Avatar użytkownika - serenada
serenada
Ocena: 6, Czytam,
Zaciekawiłą mnie.Btyłam zachwycona po przeczytaniu pierwszego słowa
Na pewno któregoś dnia sięgnę po nią