Pan Dziobak czyli świąteczna opowieść o tym, jak spełniają się marzenia

Adam uczestniczy w badaniach nad stworzeniem programu imitującego ludzkie rozumowanie; w poszukiwaniu podpowiedzi do swojej pracy spotyka się z dawną znajomą, która porzuciła dotychczasowe życie i ideały dla komercyjnej sztuki. Konfrontacja instrumentalnego postrzegania zgromadzonej wiedzy z postawą ciągłego zwątpienia i poszukiwania nowych rozwiązań prowadzi Adama do pytania o własną indywidualność i jej źródło. Nawiązujący do formy dramatu Kod źródłowy zamyka cykl książek Anny Sokalskiej (Melodia końca świata, Kryształowe sny, Potomstwo Księżyca) w jedną całość poświęconą refleksji nad pragnieniem człowieka do bycia wyjątkowym i niezależnym od losu.

Informacje dodatkowe o Pan Dziobak czyli świąteczna opowieść o tym, jak spełniają się marzenia:

Wydawnictwo: Warszawska Firma Wydawnicza
Data wydania: 2012-11-19

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Pan Dziobak czyli świąteczna opowieść o tym, jak spełniają się marzenia

Pan Dziobak czyli świąteczna opowieść o tym, jak spełniają się marzenia - opinie o książce

Planer językowy. Czas na niemiecki
Magdalena Piotrowska0
Okładka ksiązki - Planer językowy. Czas na niemiecki

Planer językowy. Czas na niemiecki to wyjątkowa propozycja dla osób, które chcą połączyć naukę niemieckiego z codziennym planowaniem, inspirowaniem...

Magdalena Piotrowska0
Okładka ksiązki - Niemiecki. Die Märchen der Brüder Grimm/Baśnie Braci Grimm. Adaptacja klasyki z ćwiczeniami

CZYTAJ I UCZ SIĘ NIEMIECKIEGO! Czerwony Kapturek, Jaś i Małgosia, Kopciuszek, Królewna Śnieżka czy Kot w butach. Kto z nas nie zna i nie lubi tych historii...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;