Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości

Marcin Jakimowicz, dziennikarz „Gościa Niedzielnego”, od ponad dwudziestu lat modli się we wspólnocie Kościoła. Doświadczył wielu wzlotów i kryzysów wiary, jednak niedawno w jego życiu nastąpił przełom. Przełom w sposobie myślenia o Panu Bogu. Autor opisał swoje doświadczenia oraz historie ludzi, którzy podobnie jak on na własnej skórze odczuli potężną siłę Miłości.

Zero wymądrzania się. Zero teoretycznych rozważań. Zero nachalnej propagandy. 100% żywego doświadczenia wiary. Ta książka to 44 dobre wiadomości. O Wszechmogącym, który uzdrawia, i ludziach, którzy mu zaufali.

Przekonaj się, kim jest Bóg i pozwól mu działać w Twoim życiu. Uwielbiaj i rób, co chcesz!

Informacje dodatkowe o Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2015-08-26
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 978-83-240-3870-1

Kup książkę Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości

Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości - opinie o książce

44 dobre wiadomości dla Ciebie!

Ostatnio coraz więcej negatywnych informacji do nas dociera. Przyjdzie w końcu taki moment, że opadniemy z sił. Nie będziemy chcieli tego słuchać. Wielokrotnie strach zagląda nam w oczy i mamy dość otaczania się negatywnymi myślami.

Ta pozycja to odwrotność. Wiele wyjaśnia i wiele pozytywnych myśli Tobie przekaże. Bardzo łatwa w odbiorze i z nieosiągalnego Boga, pokaże Ci Boga, który jest na wyciągnięcie ręki.

Jest tu tak wiele historii z życia, życia znanych osobistości, że znajdziesz w niej na pewno cząstkę siebie. Znajdziesz fragmenty pisma świętego, jednak jeśli ich czytanie nie przychodzi Ci łatwo to jest to świetna alternatywa.

Mi się bardzo podobała i wiem, że na pewno do niej wrócę. I to nie raz. Dlatego zostanie w mojej biblioteczce już na zawsze ❤

Oczywiście pozycja dla wierzących, to nie pozostawia wątpliwości 🙃

Avatar użytkownika - patrycjuszka
patrycjuszka
Przeczytane:2015-09-12, Ocena: 5, Przeczytałem,
Stosunek ludzi do Boga i najczęściej popełniane błędy jak na dłoni, opowiedziane poprzez historie zwykłych ludzi, którzy pragną Boga, ale nie do końca o tym wiedzą. Okazało się, że w prosty, ale nie prostacki sposób można pisać o Bogu i pokazać nam, co zrobić żeby już tak nie tęsknić i nie obwiniać go o wszystko, co się nam przytrafia. Jakimowicz bardzo pozytywnie!
Avatar użytkownika - pieskatyka
pieskatyka
Przeczytane:2015-09-12, Ocena: 6, Przeczytałem,
Uderzające w książce Jakimowicza było dla mnie to, jak łatwo chrześcijanie potrafią odrzucić Boga i zapętlić się w swoich o nim przekonaniach, podczas gdy on nie zmienia swoich intencji względem nas. Dlatego warto przeczytać tę książkę, żeby przypomnieć sobie jak Bóg potrafi nas kochać, a jak my potrafimy być względem niego niewdzięczni. Nie ma tu jednak moralizatorskiego tonu, a zabawny styl i prosty przekaz. Fajna, dla każdego.
Avatar użytkownika - Gertaruda
Gertaruda
Przeczytane:2015-09-05, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam,
Nie wiem jak to możliwe, ale od dawna czułam, że coś jest ze mną nie tak. Straciiłam apetyt, schudłam, miałam niewiele energii, wszytsko mnie bolało. Szukałam przyczyn a jakże w Bogu, dlaczego mi to robi i nie wiedziałam co mi jest. Okazało się, że jestem chora... Od tamtej pory szukam każdej deski, która pomoże mi odnaleźć szczęśćie i spokój. Ta książka pomogła mi na długi czas, dziękuję i serdecznie zachęcam, bo może naprawdę zmienić podejście w najtrudniejszych chwilach.
Avatar użytkownika - WiemTomek
WiemTomek
Przeczytane:2015-08-27, Ocena: 5, Przeczytałem,
Szukam często książek, które ubogacą moje życie duchowe. Ale nie lubię książek moralizatorskich, dalekich od życia, teoretyzujących i pełnych cytatów. Tu znalazłem autentyczne słowa, świadectwa, dosłowność i wyrazistość myśli, bardzo ciekawych i trafnych.
Czytam właśnie tę książkę i odkrywam w niej sporo dla siebie. Czasem słyszy się frazesy o Bogu, ale tu tego nie znajdziecie. Kwestie o Bogu nie są tu rzucone mimochodem, ale w bardzo ciekawy sposób wytłumaczone i zilustrowane. Na dodatek nie tak radykalnie, tak jest i już, ale z miejscem na dyskusje i zastanowienie.
Jak poruszyć niebo? 44 konkretne wskazówki
Marcin Jakimowicz0
Okładka ksiązki - Jak poruszyć niebo? 44 konkretne wskazówki

(wstaw swoje imię), dlaczego wciąż stawiasz Mi granice? Bóg Marcin Jakimowicz, sam doświadczył wielu wzlotów i kryzysów wiary. Aż...

Pełne zanurzenie
Marcin Jakimowicz0
Okładka ksiązki - Pełne zanurzenie

Książka Marcina Jakimowicza (ur. 1971), autora bestsellera "Radykalni", "Dziennika pisanego mocą" i "Dna" to 77 rozdziałów o zanurzeniu w Bożym...