Paddington przy pracy

Tom 7 cyklu Miś Paddington

Mały zagubiony miś trafił z mrocznych zakątków Peru do rodziny państwa Brown w samym sercu Londynu. Niebawem wpadł w wir pasjonujących wydarzeń - musiał uciekać przed policją z budynku angielskiej giełdy a także wystąpić ze słynnym rosyjskim tancerzem Siergiejem Obłomowem. To już siódma część przygód słynnego niedźwiadka, ulubieńca dzieci na całym świecie.

Informacje dodatkowe o Paddington przy pracy:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2010-07-01
Tytuł oryginału: Paddington at Work
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Anna Pajek
Ilustracje:Peggy Fortnum

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Paddington przy pracy

Paddington przy pracy - opinie o książce

Paddington jest nam dobrze znany. Ten uroczy miś gościł w naszym domu już wiele razy i były to bardzo pozytywne odwiedziny, dlatego z przyjemnością sięgamy po kolejne jego przygody. Tym razem poczytamy o tym, jak postanowił pójść do pracy, niestety miał pecha i został oszukany. Co dokładnie się stało?

Książka była ciekawa i wciągająca, a jednocześnie pełna humoru. Czytało się ją szybko, doskonale się przy tym bawiąc.

Ilustracje w książce są czarno-białe, ciekawe i pomysłowe. Moim zdaniem uatrakcyjniają książkę.

Okładka twarda i solidna. Dzięki niej książka posłuży długi czas.

„Paddington się krząta” to książka pełna humoru i przygód uroczego misia Paddingtona. Z przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Avatar użytkownika - Slavek
Slavek
Przeczytane:2010-12-02, Ocena: 6, Przeczytałem,
Przygody Misia Paddingtona. 3 bajeczki przed snem
Michael Bond0
Okładka ksiązki - Przygody Misia Paddingtona. 3 bajeczki przed snem

Ten uroczy miś podbija serca czytelników w różnym wieku, a Przygody Misia Paddingtona. 3 bajeczki przed snem to idealna propozycja dla młodszych jego fanów...

Paddington daje sobie radę
Michael Bond0
Okładka ksiązki - Paddington daje sobie radę

Miś Paddington, przybysz z mrocznych zakątków Peru, na dobre zadomowił się w Londynie w rodzinie państwa Brown. Bierze czynny udział w ich codziennym...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;