Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2010-05-01
Czy bawiliście się w zabawę ,,coś wokoło nas na literę..."? Ja często i właśnie z tą zabawą skojarzyła mi się kolejna książka z Paddingtonem w roli głównej czyli ,,Paddington i spacerek literek".
Paddington wraz z panem Gruberem wybiera się na festyn. A tam postanawia wziąć udział w konkursie ,,spacerek literek". Niedźwiadek wraz ze swoim przyjacielem będą szukać przedmiotów w pobliżu rozpoczynających się od literkę B. Paddington bardzo chce wygrać ten konkurs, ponieważ nagrodą jest rejs łodzią. Czy mu się to uda? Musicie sprawdzić sami.
Tym razem jest to wydanie ilustrowane. Format książki również jest inny, większy. Na każdej stronie znajdują się piękne ilustracje, a tekstu jest mało. To książka idealna dla młodszych dzieci. Mój Antek już jest w stanie przy niej wytrzymać i jak się cieszył z przygód tego niesfornego niedźwiadka.
Co mi się podobna w tej książce to to, że zawiera tylko jedno opowiadanie o Paddingtonie, idealnie na wieczorne czytanie i nie tylko ?
Ja jako fanka Paddingtona muszę Wam i Waszym przedszkolakom polecić tę książkę ?
A może niedźwiadek namówi Was do zabawy z poszukiwanie przedmiotów rozpoczynających się na różnie literki? ?
Klasyka w nowym wydaniu! Wyjątkowa edycja pierwszej książki o misiu Paddingtonie z pięknymi kolorowymi ilustracjami i wstępem Michaela Bonda, napisanym...
Ten uroczy miś podbija serca czytelników w różnym wieku, a Przygody Misia Paddingtona. 3 bajeczki przed snem to idealna propozycja dla młodszych jego fanów...