Orangeboy. Masz u nas dług

Szesnastoletniego Marlona od niedawna samotnie wychowuje owdowiała matka. Obiecał jej, że będzie dobrym człowiekiem. Nie tak, jak jego starszy brat Andre, który jest liderem gangu.

Nie jest to trudne, kiedy spędza się czas samemu ze sobą, słuchając albumów Earth, Wind i Fire swojego zmarłego ojca i oglądając filmy sci-fi. Ale wszystko się zmienia, kiedy pierwsza randka Marlona z przepiękną Sonią kończy się tragicznie. Ktoś zaczyna ścigać Marlona, a ten nie ma pojęcia dlaczego. Chłopak ma bardzo mały wybór - jego ojciec nie żyje, a brat jest totalnie bezradny. By poznać prawdę i chronić bliskich, musi wybrać ścieżkę broni i narkotyków. Nadszedł czas walki o przetrwanie.

Informacje dodatkowe o Orangeboy. Masz u nas dług:

Orangeboy. Masz u nas dług - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mirka05
Mirka05
Przeczytane:2019-11-01, Przeczytałam,

Sam opis na okładce daje poczucie, że książka będzie zaskakująca i pełna wydarzeń, niestety zawartość książki już tak nie zachwyca. Pierwsze rozdziały zawierają watek kryminalny, który mógłby być dalej tak kontynułowany, by do końca wciągnąć czytelnika w świat przedstawiony. W książce jest nawracanie do wielu wydarzeń z życia głównego bohatera i jak dla mnie stanowczo za dużo treści przedtawiających odczucia bohatera i jego rozmyślenia. Brak zaskakujących momentów, wątki przewidywalne.

Indigo
Patrice Lawrence0
Okładka ksiązki - Indigo

Indigo ma 17 lat. Mieszka w Londynie. Od czasu, gdy jako małe dziecko znaleziono ją przy zwłokach matki, wychowuje się w kolejnych rodzinach zastępczych...