Oracle Database 11g. Kompendium administratora

Poznaj najbardziej efektywne funkcje najnowszej wersji bazy danych Oracle Jak używać nowych funkcji i narzędzi Oracle 11g? Jak uruchamiać efektywne zapytania SQL? Jak tworzyć instrukcje PL/SQL?

Baza danych Oracle 11g znacząco różni się od wcześniejszych wersji Oracle. Dzięki nowym funkcjom programiści i administratorzy baz danych zyskali dużo większą kontrolę nad przechowywaniem, przetwarzaniem oraz odczytywaniem danych. Jeśli chcesz zdobyć najnowszą specjalistyczną wiedzę z tego zakresu, skorzystaj z przewodnika Kevina Loneya, światowej sławy eksperta w dziedzinie projektowania, tworzenia i dostrajania baz danych Oracle oraz administrowania tymi bazami.

Książka "Oracle Database 11g. Kompendium administratora" stanowi kompletny, napisany klarownym językiem i bogaty w niebanalne przykłady przewodnik po najnowszej wersji Oracle. Korzystając z tego podręcznika, nauczysz się wdrażać aktualne zabezpieczenia, dostrajać wydajność bazy danych, tworzyć instalacje przetwarzania siatkowego oraz stosować narzędzie flashback. Dowiesz się, jak wykorzystywać techniki stosowane w relacyjnych systemach baz danych i aplikacjach. Poznasz także zaawansowane opcje Oracle, takie jak technologia Data Pump, replikacja czy indeksowanie.

Nieocenioną zaletą książki jest dodatek zawierający polecenia Oracle, słowa kluczowe i funkcje. Wybór architektury Oracle 11g Planowanie aplikacji systemu Oracle Tworzenie tabel, sekwencji, indeksów i kont użytkowników Optymalizacja bezpieczeństwa Importowanie i eksportowanie danych Unikanie błędów ludzkich dzięki technologii flashback Optymalizacja dostępności i skalowalności — Oracle Real Application Clusters Wielkie obiekty LOB i zaawansowane funkcje obiektowe Zarządzanie zmianami oraz buforowanie wyników Tworzenie aplikacji baz danych z użyciem Java JDBC i XML

Skorzystaj z wiedzy ekspertów — twórz efektywne relacyjne bazy danych!

Informacje dodatkowe o Oracle Database 11g. Kompendium administratora:

Oracle Database 11g. Kompendium administratora - opinie o książce

Oracle Database 10g. Kompendium administratora
Kevin Loney 0
Okładka ksiązki - Oracle Database 10g. Kompendium administratora

Baza danych Oracle od dawna cieszy się zasłużoną sławą. Jest wykorzystywana wszędzie tam, gdzie dba się o stabilność i bezpieczeństwo danych oraz szybkość...