Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek. 100 historii niezwykłych Polek

Specjalne wydanie bestsellerowej serii inspirującej dzieci na całym świecie!

Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek to entuzjastycznie przyjmowana na całym świecie seria książek, przybliżająca dzieciom historie niezwykłych kobiet. Teraz do grona bohaterek dołącza 100 Polek!

Młodzi czytelnicy będą mieli okazję poznać Aretę Szpurę, Zosię Kaczmarek, Polę Negri, Izabelę Czartoryską i wiele innych kobiet. Od malarek, działaczek społecznych po neurobiolożki i youtuberki - każda historia pozwala uwierzyć, że wszystko jest możliwe.

Autorką tekstów jest Sylwia Chutnik, kulturoznawczyni, feministka, działaczka społeczna i pisarka. Nad portretami bohaterek pracowało ponad 30 polskich ilustratorek.

Informacje dodatkowe o Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek. 100 historii niezwykłych Polek:

Wydawnictwo: Debit
Data wydania: 2021-10-27

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży bóg

Kup książkę Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek. 100 historii niezwykłych Polek

Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek. 100 historii niezwykłych Polek - opinie o książce

Jolanta
Sylwia Chutnik0
Okładka ksiązki - Jolanta

Jola widzi ze swojego okna trzy kominy. Najwyższy z nich wygląda jak latarnia morska. To jedyny stały element w jej życiu – życiu , z którego...

Dintojra
Sylwia Chutnik0
Okładka ksiązki - Dintojra

Czasami największą zemstą jest po prostu przeżyć. Na własnych zasadach, wbrew trudnościom, nie pytając o zgodę. Czasem, jak w przypadku Dzidki, nadejście...