Okrążmy świat raz jeszcze cz. 2

?Nasze wariactwo jest nieuleczalne?. Tadeusz Perkitny Jest wrzesień, rok 1926. Dwóm świeżo upieczonym inżynierom ? Tadeuszowi Perkitnemu i Leonowi Mroczkiewiczowi ? ani w głowie ustatkowane życie, małżeństwo i ?pchanie wózków dookoła domu?. Wpadają na pomysł dość ekscentryczny. W pogoni za przygodą opuszczają rodzinny Poznań i wyruszają na podbój świata pełnego niewiarygodnych i przezabawnych zdarzeń. Z setką złotych w kieszeni, mapą wydartą z atlasu, zapasem powideł i kiszonych ogórków p

Informacje dodatkowe o Okrążmy świat raz jeszcze cz. 2:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: b.d
Kategoria:

Kup książkę Okrążmy świat raz jeszcze cz. 2

Okrążmy świat raz jeszcze cz. 2 - opinie o książce

Znakomity był ten wyczekany przeze mnie drugi tom wyprawy Perkitnego i Mroczkiewicza. Czytałam w nowym wydaniu, które jest pełne zdjęć, znakomicie wydany. Czytanie to przyjemność. Panowie opisują tu wyprawę przez Pacyfik, pobyt w dżungli w Indochinach Francuskich, a następnie powrót do domu przez Afrykę starym Fordem.
Bawi w tej książce świat retro, bawią przygody obu panów, którzy opisują to z humorem. Język jest piękny i dopracowany. Sami piszą, że pominęli nieciekawe fragmenty. Czytałam to jak piękną i powieść rozłożoną w przestrzeni i czasie 4 lat. Aż dziw, że to się zdarzyło naprawdę.
Naprawdę polecam

Okrążmy świat raz jeszcze cz. 1