Odmiana

Siedemnaście lat - najlepszy wiek na młodzieńcze szaleństwa i przyjemności, czas korzystania z życia i jego dobrodziejstw.

Czas, o którym wspominamy z rozrzewnieniem. Hania ma właśnie siedemnaście lat i... ciążę. Powiedzieć, że jej świat wywraca się do góry nogami to mało.

Wraz z pojawieniem się brzucha, znika Książę z bajki. Dziewczyna zostaje poddana ciężkiej próbie za sprawą otoczenia: plotki, szyderstwa, pokazywanie palcami, drwiny rówieśników i odrzucenie - oto nowa codzienność nastolatki. Realistyczna, lecz ciepła i lekka opowieść o zmaganiach nastoletniej przyszłej mamy dobitnie pokazuje współczesne realia, brak tolerancji i zrozumienia. Czy Hania znajdzie wsparcie i pomoc? czy poradzi sobie z nową sytuacją? Czy na przekór przeciwnościom losu stanie na nogi z dumnie podniesionym czołem? Poznaj historię Hani, dziewczyny, którą możesz znać.

Informacje dodatkowe o Odmiana:

Odmiana - opinie o książce

Avatar użytkownika - truskaweczka8989
truskaweczka8989
Przeczytane:2013-06-10, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2013,
Książkę dostałam od tego wortalu. Serdecznie dziękuje. Jestem bardzo zadowolona. Autorka - Maja Szanecka przedstawia nam życie siedemnasolatki w ciąży. Pokazuje ona jakie to jest trudne. Pozycja ta została napisana genialnie i prawdziwie. A dlaczego? Książka dobitnie pokazuje jakie są wsółczesne realia. Nie, niestety nie jest tak kolorowo. Brak tolerancji i zrozumienia, pośmiewiska, plotki, szyderstwa. Podziwiam panią Szanecką za ukazanie tych smutnych, ale i zarazem prawdziwych realiów życia. Jedynym minusem jest to, że książka jest krótka :(
Łobuz
Maja Szanecka0
Okładka ksiązki - Łobuz

Kłótnie, awantury, nierozwiązane problemy dorosłych – to świat, w którym przyszło dorastać Marcinowi. Matka pedantka i ojciec choleryk...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk