O dziewczynie, która szła przez mrok

Tom 2 cyklu O dziewczynie...

A więc nie umarła. Lecz to, co ją spotkało, jest gorsze od śmierci. Tak przynajmniej myśli Sen, budząc się w jaskiniach pełnych łowców demonów. Bo wprawdzie żyje, ale tak naprawdę wszystko legło w gruzach przeszłość odeszła i nie ma już do niej powrotu. W sercu dziewczyny na zmianę panuje mrok rozpaczy i buzuje ogień gniewu. Nie pomaga nawet to, że jednak nie wszyscy się od niej odwrócili. Myrddin, gadający kot, kiedy tylko znów się spotkają, porzuci wygody i razem wyruszą na wędrówkę w poszukiwaniu
wspomnień. Czy ich odzyskanie pomoże Sen opanować nienawiść i zrozumieć, kim naprawdę jest? Może nawet jej imię brzmi zupełnie inaczej? Może budzący grozę, nieznany brat wcale nie jest zły? Może to inni zasługują na miano potworów? Jak na przykład Cesarzowa, której ulubioną rozrywką jest torturowanie i zabijanie, celem zaś władza nad światem.
Sen wkracza w sam środek rozlewającej się wojny, a Bóg Śmierci towarzyszy jej nieustannie.
Kontynuacja książki ,,O dziewczynie, która rozmawiała ze Śmiercią".

Informacje dodatkowe o O dziewczynie, która szła przez mrok:

Wydawnictwo: Alegoria
Data wydania: 2024-12-05

Kup książkę O dziewczynie, która szła przez mrok

O dziewczynie, która rozmawiała ze Śmiercią
Aneta Dominika Szcząchor0
Okładka ksiązki - O dziewczynie, która rozmawiała ze Śmiercią

Sen budzi się w zimowym lesie, sama. Co gorsza, nie pamięta ze swego życia prawie niczego poza imieniem. W przebłyskach denerwujących wizji pojawia się...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;