Niezwykłe przypadki Bristol Keats

NOWA KSIĄŻKA AUTORKI DYLOGII TANIEC ZŁODZIEI. NIEBEZPIECZNE ELFY. MROCZNE TAJEMNICE. WCIĄGAJĄCA HISTORIA MIŁOSNA.

Po śmierci rodziców siostry Keats próbują ułożyć sobie życie w niewielkim, spokojnym miasteczku Bowskeep. Kiedy Bristol otrzymuje list od ,,ciotki", o której istnieniu nigdy nie słyszała, a która obiecuje jej pomoc, dziewczyna niechętnie przystaje na spotkanie. Dowiaduje się na nim, że żyje w kłamstwie. Jej rodzina nie jest taka, jakby się zdawało, tata być może nie zginął, a został porwany przez przerażające istoty do innego wymiaru, z którego pochodzi.

Bristol pragnąc ocalić ojca i odkryć całą prawdę, wyrusza do krainy bogów, elfów i potworów. Zostaje wciągnięta w niebezpieczny świat magii i intryg, w którym zawiera zagrażający jej życiu układ z władcą elfów. Nie zdaje sobie jednak sprawy, że jej rodzice ukrywali się właśnie przed nim. Nie wie również, że Tyghan pragnie odnaleźć jej ojca - żywego lub martwego - tak samo desperacko jak i ona.

Informacje dodatkowe o Niezwykłe przypadki Bristol Keats:

Opinie o książce - Niezwykłe przypadki Bristol Keats

Avatar użytkownika - gdziejatamksiazk
gdziejatamksiazk
Przeczytane:2024-11-16, Ocena: 4, Przeczytałam,
"Niezwykłe przypadki Bristol Keats" jest faktycznie niezwykłym przypadkiem. W świecie literatury romantasy ma się wyśmienicie i ja również chętnie po nie sięgam. Wracając jednak do książki, o której mowa, to jest to historia nierówna, choć bardzo interesująca.Poznajemy trzy siostry, które po śmierci rodziców próbują jakoś ułożyć sobie życie. Bristol dostaje list od krewnej, o której nigdy nie słyszała. Waha się z decyzją, czy powinna spotkać się z kobietą. I w zasadzie ma ogromną rację, ponieważ to spotkanie odmieni jej dotychczasowe życie. Od tego momentu jesteśmy świadkami przewrotu w życiu sióstr Keats, a przede wszystkim Bristol, która to jest główną bohaterką (jak sam tytuł wskazuje).Jak się okazuje świat sióstr był stworzony na kłamstwach. Rodzinne tajemnice, dziwne zachowania, które na pierwszy rzut oka były nieznaczące, nagle mają swoje wyjaśnienie. Bristol Keats poznaje mieszkańców świata elfów i bogów oraz zostaje wciągnięta w intrygi, od których nie ma już ucieczki.Historia rodziny Keats jest naprawdę ciekawie przedstawiona i na szczęście była dawkowana w trakcie lektury. Bristol to w mojej ocenie postać nierówna, choć ma potencjał na silną, niezależną bohaterkę, ale coś czuję, że to może dopiero nastąpić w kolejnym tomie. Młoda dziewczyna jest postawiona przed trudnymi wyborami, które mają swoją cenę. Opuszczenie rodziny, walka o zapewnienie siostrom godnego życia bez braku funduszy ma wpływ na Bristol i czyny, których
Avatar użytkownika - goszaczyta
goszaczyta
Przeczytane:2024-12-01,

🗝 ”𝓝𝓲𝓮𝔃𝔀𝔂𝓴ł𝓮 𝓹𝓻𝔃𝔂𝓹𝓪𝓭𝓴𝓲 𝓑𝓻𝓲𝓼𝓽𝓸𝓵 𝓚𝓮𝓪𝓽𝓼” 𝓜𝓪𝓻𝔂 𝓔. 𝓟𝓮𝓪𝓻𝓼𝓸𝓷 🗝

Niebezpieczne elfy. Mroczne tajemnice. Wciągająca historia miłosna.

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

„Niezwykłe przypadki Bristol Keats” już od pierwszego kontaktu z czytelnikiem zachwyca przepięknym wydaniem w twardej oprawie i barwionymi brzegami! 🥰 Okładkowe sroki będą zachwycone 📚 A oceniając samą fabułę, ja muszę przyznać, że jestem zadowolona z lektury 💫

🗝 Bristol Keats po śmierci rodziców przejęła ich rolę i stara się zrobić wszystko, by jej siostra miała dobre życie. Jednak ciężko sobie z tym radzi. Kiedy Bristol otrzymuje list od „ciotki”, o której istnieniu nigdy nie słyszała, a która obiecuje jej pomoc, dziewczyna niechętnie przystaje na spotkanie. Dowiaduje się na nim, że żyje w kłamstwie. Jej rodzina nie jest taka, jakby się zdawało, tata być może nie zginął, a został porwany przez przerażające istoty do innego wymiaru, z którego pochodzi. Bristol wkracza w świat elfów i wplątuje się w pewien układ z władcą elfów, który nie jest tym za kogo się podaje… 🗝

Mary E. Pearson stworzyła niezwykły świat fantasy, który różni się od tych, które już powstały. Świat pełny tajemnic, elfów, niebezpiecznych wydarzeń i wielowymiarowych bohaterów. Główna bohaterka - Bristol imponowała mi swoją postawą. Za wszelką cenę starała się zapewnić dobre życie siostrze, była niezwykle zdeterminowana i chętna do działania. Pragnęła odkryć dlaczego rodzicie nie powiedzieli im całej prawdy i pomimo niebezpieczeństwa wdała się w układ z Tyghanem, który był wobec niej oschły i bezwzględny.

„Niezwykłe przypadki Bristol Keats” dostarcza tyle emocji, że ciężko jest ją odłożyć. Tyle jest w niej napięcia, tyle nieprzewidywalnych sytuacji, tyle wartkiej akcji, że oderwanie się od tej książki niemalże graniczyło z cudem! Jestem pełna podziwu dla autorki za opisywanie takich wydarzeń, które sprawiały, że czytałam tą powieść z zapartym tchem. Na ich kartach jest niesamowicie wiele sytuacji, które sprawiały, że serce zaczynało mi bić w niemożliwie szybkim tempie, że ciężko było o złapanie choć odrobiny tchu od akcji, która chwilami pędziła jak szalona. Odkrycie, które pojawiło się w tej książce, bardzo mnie zaskoczyło. Nigdy bym nie wpadła na taki scenariusz wydarzeń.

Kolejną urzekającą rzeczą w tej książce jest jej klimat i nie chodzi mi tylko i wyłącznie o bardzo interesująco przedstawiony magiczny świat elfów, fae i innych potworów, ale o pewnego rodzaju atmosferę grozy i niepokoju, która nie odstępowała mnie na krok podczas czytania.

„Niezwykłe przypadki Bristol Keats” to kawał dobrej powieści fantastycznej, która wciąga od pierwszej strony. 💫 Lekki styl pisania autorki sprawia, że czytanie tej historii było istną przyjemnością. Krok po kroku odkrywamy tajemnice z Bristol, bez pośpiechu możemy w pełni skupić się na fabule. 🗝

Zdradzieckie serce
Mary E. Pearson0
Okładka ksiązki - Zdradzieckie serce

Lia i Rafe, przetrzymywani w barbarzyńskim królestwie Vendy, mają niewielkie szanse na ucieczkę. Kaden, niedoszły zabójca Lii, z całych sił...

Taniec złodziei
Mary E. Pearson0
Okładka ksiązki - Taniec złodziei

Potężna, wyjęta spod prawa rodzina. Syn zmuszony do przedwczesnego objęcia rządów. Trzy zawzięte młode członkinie Rahtanu, elitarnej straży królowej...

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak