Tylko bezgraniczna miłość może uciszyć szepty przeszłości...
Skrzywdzona kobieta.
Zraniony mężczyzna.
Wolny duch, który chce uratować ich oboje.
Elysia „Sia” Willis wiedzie samotne życie. Ma tylko starszego brata Kylera, zajmującego wysoką pozycję w hierarchii niesławnych Katów Hadesa. Kocha go, ale nie znosi wyjętego spod prawa klubu motocyklowego, w którym ten jest zastępcą prezesa i jego prawą ręką. Sia była wychowywana w sekrecie przez matkę i dorastała z dala od brata i nieczułego ojca. Mało kto wiedział o jej istnieniu.
Po tragicznej śmierci matki dziewczyna postanowiła zbuntować się przeciwko zasadom Katów. I ten bunt miał konsekwencje, przed którymi nie może uciec nawet teraz, wiele lat później. Znowu żyje w ukryciu — sama i nie do końca szczęśliwa na zacisznym ranczu. Cały czas wisi nad nią cień czarnej róży... Diabeł z przeszłości nie daje o sobie zapomnieć. Chce znów ją posiąść i wyrwać ze zwykłego życia...\
I nic go nie powstrzyma przed odzyskaniem tego, co do niego należy: jej.
Valan „Hush” Durant i Aubin „Cowboy” Breaux w końcu odnaleźli dom i tak potrzebny spokój w głównym oddziale Katów. Na razie udało im się zapomnieć o tym, przez co musieli przejść i dlaczego uciekli z ukochanej Luizjany. Jednak gdy pojawia się zagrożenie w klubie, a niebezpieczeństwo czyha na siostrę wice, Hush i Cowboy otrzymują zadanie — mają za wszelką cenę chronić Elysię Willis. Cowboy bardzo chętnie podejmuje się zadania, które wymaga pilnowania pięknej niebieskookiej blondynki.
Hush jednak się opiera.
Mężczyzna, którego przeszłość jest naznaczona bliznami, a mroczna tajemnica zadręcza go każdego dnia, nie chce się przed nikim otworzyć. Jedyną osobą, która naprawdę go zna, jest Cowboy. Jednak Sia powoli burzy mury, które Hush wzniósł wokół swojego zranionego serca... A pomaga jej jego najlepszy przyjaciel.
Zagubione i otwarte serca wreszcie się łączą, przechodzą ze stanu nieopisanego bólu w stan spokoju niosącego ulgę, której nigdy wcześniej nie doświadczyły. Czy mogą liczyć na szczęśliwe zakończenie? Najpierw ten nietypowy trójkąt będzie musiał jeszcze raz wkroczyć na wyboistą ścieżkę...
Czy Hush, Cowboy i Sia w końcu pozbędą się kajdan przeszłości i więzów, które tak długo blokowały im dostęp do szczęścia?
Istnieje tylko jeden sposób, by przetrwać tę drogę... Trzeba trzymać się razem.
Mroczny współczesny romans. Zawiera wulgarny język, opisy scen przemocy i seksu oraz porusza tematy dla dorosłych. Dla czytelników powyżej 18. roku życia.
Wydawnictwo: Editio
Data wydania: 2020-01-21
Tytuł oryginału: Crux Untamed
Język oryginału: angielski
"Nieujarzmiona przeszłość" Kaci Hadesa tom 6 - Tillie Cole
?/5 ?
"- Oboje jesteście tak cholernie złamani - wyszeptał. Łzy, z którymi do tej pory walczyłam, zaczęły płynąć. Cowboy przycisnął swoje czoło do mojego. Przyłożył dłonie do moich policzków i kciukami starł krople. - Od chwili, gdy cię poznaliśmy, widziałem w tobie to, co w nim widuję codziennie: samotność. - Ścisnęło mnie w piersi, bo jego słowa były takie prawdziwe. - Dwoje zagubionych ludzi, którzy nie wiedzą, jak, do ch*ja, mają uciec ciemności, w której żyją."
Hush pragnie Sii..
Cowboy pragnie Sii..
A sia pragnie ich obu ?
Ilekroć sięgam po Katów, moje serce bije szybciej, a wszystkie problemy znikają, bo wiem, że czeka mnie cudowny czas z moimi ulubieńcami ?
To co ta seria robi z moim sercem, to coś niesamowitego. Nie wiedziałam, że można aż tak coś kochać, dopóki nie sięgnęłam po te książki ?
A historia tego trójkąta jednocześnie pokiereszowała moje serce, jak i napełniła je ogromem miłości.
Niespodziewanie to Hush i Cowboy stali się jednymi z moich ulubionych Katów!
Jednymi z, bo Flame'a nikt nie przebije, nawet tych dwóch cajunów ???
Hush złamał mi serce..
Jego opowieść złamała moje serce. Zarówno to, z czym zmagał się już od dziecka, po to, co spotkało jego rodzinę, kończąc na tym, jak bardzo obwiniał się o wszystko prawie do końca książki.
Płakałam razem z nim, a moja głowa nie rozumiała, dlaczego cierpiał katusze tylko ze względu na kolor swojej skóry.
Nigdy nie rozumiałam i nigdy nie zrozumiem, jak można gnębić drugiego człowieka za pochodzenie..
"- Miłość nie patrzy na kolor. Tylko na czyste serca."
Za to Cowboy?
On jest najbardziej lojalną osobą z całej serii. Dosłownie, nie widziałam jeszcze, aby ktokolwiek był tak oddany, jak on oddany był swojemu przyjacielowi. Nie bez powodu ich przyjaźń rozczulała mnie już w poprzednich częściach, kiedy tylko ta dwójka się pojawiała.
Hush i Cowboy to jedność, po prostu ?
A potem dołączyła Sia..
I może nie miała aż tak rozdzierającej serce historii, jak pozostałe dziewczyny z tej serii, jednak również spotkało ją dużo zła. Polubiłam ją od razu - głównie za jej cięty język
A jeszcze bardziej zapalałam sympatią do jej osoby, kiedy pokochała ich obu. Kiedy nie faworyzowała żadnego z nich, kiedy uleczyła serce Husha i okiełznała Cowboya.
Ich trójka zasłużyła na to, by żyć szczęśliwie.
No i wychodzi na to.. że czeka nas wojna między Katami, a Klanem i kartelem..
Boję się potwornie, bo czuje w kościach, że któryś z Katów nie przeżyje tej wojny. A moje serce nie zniesie śmierci żadnego z tych drani..
Tillie już nie raz udowodniła, że umie w emocje i tak samo było w tej książce. Może to dlatego, że podchodzę do tej serii bardzo emocjonalnie, że kocham ją całą sobą, jednak niejednokrotnie uroniłam łzę.
A jedna z ostatnich scen.. kiedy Kaci uhonorowali rodziców Husha, kiedy sam Hush poczuł się w końcu zaakceptowany..
Zmiażdżyło mi to serce ??
Kocham, wielbię i to się nigdy nie zmieni ?
"Lubiłam ich obu, jednak bałam się, że moje serce będzie bardziej ciągnęło do jednego z nich. Czy zostało ono tak stworzone, by wpuścić do środka tylko jedną osobę? Ale gdy tak leżałam i całowałam tych mężczyzn, którzy zdobyli moją duszę, dotarło do mnie, że w moim sercu jest nieskończenie dużo miejsca. Miłość może się rozciągać. Moje serce zmieści tyle, ile ja będę chciała w nie włożyć."
To nie jest współpraca.
Piękno można znaleźć nawet w piekle! Opowieść o życiu przed Katami. Opowieść o życiu przed poznaniem bratniej duszy. Opowieść o życiu, kiedy traci się...
Dziewiętnastoletni Cromwell Dean jest wschodzącą gwiazdą muzyki. Uwielbiają go tysiące, choć tak naprawdę nikt go nie zna. W końcu pojawia się dziewczyna...
Przeczytane:2024-01-01, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2024, Mam,
Piękna historia... Pokazanie jak miłość może mieć różne oblicza i nie zna granic.