Niesamowita Betty zawsze była czymś zajęta... nawet jako niemowlę. Dziewczynka codziennie rano budzi się z milionem pytań i miliardem pomysłów w głowie, a dziś wpadła na wyjątkowo doskonały: zorganizuje przyjęcie urodzinowe dla mamy. I to nie byle jakie, tylko... cyrkowe. Ale nie mówcie nikomu, bo to niespodzianka! Razem z najlepszymi przyjaciółmi, Mae i Jeffreyem, Betty urządzi w ogrodzie niesamowity, ogromny, zdumiewający cyrk, a gdy sprawy przybiorą nieoczekiwany obrót, będzie musiała wykorzystać swój niesamowity umysł, by uratować sytuację!
To druga część opowieści autorstwa Reese Witherspoon o niezwykłej, tryskającej energią, bystrej dziewczynce, która zachęca młodych czytelników, by pokonywali życiowe przeszkody z entuzjazmem i ekscytacją.
Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2024-04-24
Betty to mała, urocza dziewczynka, która codziennie ma milion pytań i miliard pomysłów w głowie. Brzmi znajomo? Pewnie. Betty jest jak każde ciekawe życia dziecko.
Tym razem wpadła na pomysł, by urządzić wraz z przyjaciółmi mamie niespodziankę na urodziny. W ich ogrodzie odbędzie się niesamowite przyjęcie. Cyrk, w którym występuje nie kto inny jak nasza mała bohaterka. Ale co zrobi, gdy sprawy przybiorą nieoczekiwany obrót?
Opowieść o Betty pokazuje jak sobie radzić w sytuacjach, których się nie przewidziało. Jak pokonywać życiowe przeszkody i z entuzjazmem rozwiązać każdy, nawet najmniejszy problem.
Książeczka posiada poręczny format i duże, kolorowe ilustracje, które pomagają w zrozumieniu czytanego tekstu oraz pobudzają wyobraźnię. W pełni oddają to co akurat czuje dziewczynka. W książeczce nie ma za wiele tekstu. Napisana jest dużą czcionką, dzięki czemu nieco starszym dzieciom może służyć jako pierwsza książeczka do samodzielnego czytania.
Jeśli szukacie ciekawych, mądrych i czasami zabawnych książeczek do wspólnego czytania to bardzo polecam ,,Niesamowita Betty. Niespodzianka dla mamy".
Polecam również poprzednią cześć o uroczej dziewczynce ,,Niesamowitą Betty".
Niesamowita opowieść Reese Whiterspoon, która uświadamia dzieciom, że wszystko jest możliwe! Niesamowita Betty zawsze była czymś zajęta... nawet jako...
Przeczytane:2024-08-11,
,,Wszyscy mówią, że jestem niesamowita, bo budzę się każdego ranka z MILIONEM pytań i MILIARDEM pomysłów w głowie”
Betty to mała ale bardzo rezolutna dziewczynka, której z całą pewnością nie brakuje pomysłów. Tym razem postanawia zorganizować przyjęcie niespodziankę dla mamy, która ma urodziny. Wkłada w przygotowania całe swoje serduszko angażując w nie kogo tylko się da, jednocześnie ignorując przy tym wszystkim marudzenie brata. Gdy wszystko jest niemal gotowe okazuje się, że jej trud był zbędny ponieważ wspomniane urodziny są dopiero za miesiąc a rodzice właśnie wrócili do domu.
Betty w istocie jest niesamowita, pełna energii i w tym wszystkim po prostu urocza. Przygotowanie takiego przedsięwzięcia wymaga od niej nie małego wysiłku a ona nawet na minutę się nie zatrzymuje byle zdążyć na czas. Jakie to musiało być dla niej przykre gdy brat uświadomił ją, że pośpieszyła się z niespodzianką. Reakcja mamy, która w tych okolicznościach faktycznie jest zaskoczona jest wzorowa. Uspokaja zapłakaną córeczkę łagodnie ocierając jej łzy i zapewnia, że bardzo docenia to co dla niej przygotowała a to, że nieco wcześniej w niczym tak naprawdę nie przeszkadza. Jest po prostu szczęśliwa, że jej córeczka chciała sprawić jej przyjemność.
Krótka ale bardzo pouczająca historia małej dziewczynki i jej mamy a także pięknej relacji jaka je łączy.