Molly jest ekspertką od nieszczęśliwej miłości i marzy o tym, żeby ktoś ją wreszcie pokochał
Siedemnastoletnia Molly Peskin-Suso ma dwie mamy, siostrę bliźniaczkę, młodszego brata i bogate życie wewnętrzne. Wie dużo o nieodwzajemnionej miłości i usilnie marzy o szczęśliwej romantycznej relacji.
Jej siostra, Cassie, z którą były dotąd niczym papużki nierozłączki, wchodzi w swój pierwszy poważny związek, a Molly czuje, że już nigdy nie będzie między nimi tak samo. Do tego zbliża się ślub ich mam, a w brzuchu Molly znienacka pojawiają się trzepoczące motyle... Czy Molly będzie umiała rozpoznać adresata narastającego w niej uczucia? Czy doczeka się wymarzonego pierwszego pocałunku?
Ta książka to prawdziwy rollercoaster emocji - od wielkich dram po ciepłe chwile na kanapie, od szalonych imprez po spokojne przygotowania do ślubu. Becky Albertalli z humorem i zrozumieniem przedstawia perypetie bohaterów.
Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2024-09-25
Tytuł oryginału: The Upside of Unrequited
Wzruszająca opowieść, która strona po stronie coraz mocniej ogrzewa serce Szkoła średnia, paczka przyjaciół, pierwsze zauroczenia i trudny etap odkrywania...
Wbrew powszechnemu przekonaniu najlepsi przyjaciele Kate Garfield i Anderson Walker nie są od siebie uzależnieni. Przejażdżki jednym samochodem na próby...
Przeczytane:2024-10-11, Ocena: 5, Przeczytałam,
Nieodwzajemnione uczucia Molly
Molly to siedemnastoletnia dziewczyna, która po wielu miłosnych zauroczeniach pragnie ponadwszystko, wkońcu poznać tego jednynego i przeżyć swój pierwszy pocałunek, ale jak to zrobić, gdy wierzy się że nie jest się idealnym dla nikogo? Dziewczyma wychowuje się z dwoma mamami, młodszym braciszkiem i siostrą bliźniaczką. Tyle, że siostra jest kompletnie inna niż ona, co dla Molly oznacza, że siostra jest piękniejsza. To nie przeszkadza im być nierozłącznymi. Wszystko zmienia się pewnego dnia, gdy Cassie się zaurocza, Molly zaczyna odczuwać jak ich więź się niszczy, na domiar złego ich mamy biorą ślub, a sama dziewczyna zaczyna czuć się samotna i niechciana. Czy motylki w brzuchu i wielkie marzenie dziewczyny się spełni?
Powiem wam, że ta książka jest cudowna. Świetnie się przy niej bawiłam. Najbardziej odczułam więź sióstr która zaczyna się psuć, sama mam brata bliźniaka i był czas kiedy trzymaliśmy się razem. Jestem w stanie sobie wyobrazić jak czuła się Molly i jak ciężkie to były dla niej uczucia. Zresztą to nie było jedyne co łączy mnie z Molly. Myślę, że większość osób w pewnym wieku czuje się nie takie jakie by chciało się czuć. Każdy ma swoje kompleksy i myślę że w wieku nastoletnim dopiero uczymy się z nimi oswajać. Przez taką podróż przechodzi Molly, może to zaakceptować albo nie, a my towarzyszymy jej w tej drodze. Dlatego myślę, że każdy odnajdzie część siebie w tej książce... no ja to zrobiłam i bardzo mi się to podobało.